Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

В iPhone 16 буде використаний новий нейронний процесор

В iPhone 16 буде використаний новий нейронний процесор

Останні доповіді вказують на те, що наступне покоління iPhone 16 від Apple буде оснащене розширеними можливостями штучного інтелекту, завдяки значно вдосконаленому нейронному процесору, який забезпечить обробку складних завдань безпосередньо на самому пристрої.

За інформацією від Economic Daily News, майбутні процесори Apple, які будуть використані в iPhone, iPad та MacBook, зокрема чіпи M4 та A18, отримають збільшену кількість ядер у своїх нейронних мережах. Це стане черговим кроком у розвитку після того, як Apple вперше представила двоядерний нейронний процесор в чіпі A11 Bionic у 2017 році для iPhone 8/8 Plus та iPhone X. У наступні роки кількість ядер була збільшена до 8 в A13 для iPhone 11 у 2019 році та до 16 а A14, який з'явився в iPhone 12 та iPad 10-го покоління наступного року.

В iPhone 16 буде використаний новий нейронний процесор


З 2020 року Apple стандартно використовувала 16-ядерні нейронні процесори в iPhone, при цьому продуктивність цих компонентів постійно покращувалась із кожним новим випуском. Представники компанії з Купертіно заявили, що нейронний процесор чіпа A17 Pro в iPhone 15 Pro працює вдвічі швидше порівняно з моделлю iPhone 14 Pro. Це дає підстави припустити, що A18 може подвоїти кількість ядер до 32, що рівняється потужності процесорів M1 Ultra та M2 Ultra, використовуваних у Mac Studio та Mac Pro.

Можливість виконання завдань пов'язаних зі штучним інтелектом безпосередньо на пристрої має численні переваги, в тому числі незалежність від зовнішніх серверів або хмарних рішень. Це також стосується й Google, яка вкладає значні ресурси у можливості обробки штучного інтелекту у своєму чіпі Tensor G3, заявляючи про прорив у сфері машинного навчання на пристрої. Проте, нещодавно стало відомо, що багато нововведень ШІ в Pixel 8 Pro все ж таки залежать від хмарної обробки, що вимагає стабільного інтернет-з'єднання.