Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

В планах Apple було об’єднання MacBook Pro і Air

В планах Apple було об’єднання MacBook Pro і Air

Під час епізоду подкасту The Vergecast відомий журналіст Волт Моссберг поділився інсайдерською інформацією від "високопоставленого джерела", яка стосувалася амбітних планів колишнього головного дизайнера Apple Джоні Айва. Айв прагнув створити революційний продукт, об'єднавши лінійки MacBook Pro та MacBook Air у єдиний "універсальний" комп’ютер, що задовольняв би потреби як звичайних користувачів, так і професіоналів. Ідея полягала в тому, щоб створити пристрій, який поєднував би легкість та компактність MacBook Air із потужністю MacBook Pro.

Однак, за часів керівництва Стіва Джобса, Айв зіткнувся з опозицією, оскільки Джобс мав власне бачення щодо розвитку продуктового портфоліо компанії. Відомо, що Джобс був не лише засновником Apple, а й ключовим фігурантом у визначенні стратегічних напрямків розвитку продуктів, відіграючи роль "редактора" для ідей своєї команди.

В планах Apple було об’єднання MacBook Pro і Air


Після того, як кермо керівництва перейшло до Тіма Кука, стиль прийняття рішень у компанії змінився. Кук, відомий своєю відкритістю до нових ідей та визнанням власних обмежень у знаннях, надав Айву більше свободи в плані розробки продуктів та дизайну. Це призвело до значних інновацій в лінійці MacBook останніми роками, що були ініційовані саме Айвом.

Так сталось, що не всі поділяли ентузіазм Айва щодо ідеї створення мобільного комп'ютера, який би втілював в собі ідеальне поєднання легкості та потужності. Стів Джобс, зокрема, виступав проти об'єднання двох лінійок, що призвело до внутрішньої конфронтації між інженерними та дизайнерськими відділами Apple. Попри це, високий попит на MacBook Air підтвердив зацікавленість споживачів саме в цій моделі, підкріпивши аргументи інженерного відділу.

У підсумку, після відходу Айва з Apple, ідея об'єднання MacBook Air та Pro не була реалізована, і обидві моделі продовжують існувати як окремі продуктові лінійки. Плани Айва створити ультралегкий й водночас високопродуктивний MacBook, який міг би стати єдиною моделлю в лінійці, так і залишилися нереалізованими, попри його бажання зробити пристрій, що би максимізував прибутки компанії та задовольняв потреби широкого кола користувачів.