Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Веб-додатки залишаються на iOS: Apple переглядає рішення

Веб-додатки залишаються на iOS: Apple переглядає рішення

Apple внесла несподівані зміни у свою стратегію розвитку веб-додатків для iOS, вирішивши зберегти можливість розміщення веб-додатків на домашньому екрані в рамках операційної системи для користувачів Європейського Союзу. Таке рішення є відповіддю на прийнятий у ЄС Закон про цифрові ринки (DMA), який зобов'язує технологічні гіганти, зокрема Apple, відкрити свої платформи для альтернативних веб-движків. Ця зміна підходу відбулася після того, як у компанії виявили занепокоєння щодо потенційного негативного впливу на безпеку та конфіденційність користувачів, адже веб-додатки глибоко інтегровані з власним двигуном WebKit та системним ядром iOS.

Веб-додатки залишаються на iOS: Apple переглядає рішення


Попри первісні плани припинити підтримку веб-додатків у майбутніх оновленнях iOS, зокрема в бета-версії iOS 17.4, критика з боку розробників та спільноти користувачів змусила Apple переглянути своє рішення. У результаті компанія оголосила, що продовжить дозволяти використання веб-додатків у ЄС, забезпечуючи їх роботу на основі WebKit з дотриманням усіх стандартів безпеки та конфіденційності, характерних для “рідних” додатків iOS. Це означає, що Apple не планує інтегрувати інші браузерні движки для веб-додатків, а також не буде вносити зміни в існуючу архітектуру підтримки веб-додатків.

Відновлення підтримки веб-додатків на домашньому екрані iOS заплановане на оновлення iOS 17.4, що має вийти на початку березня. Це стане значною перемогою для користувачів, які залежать від веб-додатків у своєму повсякденному житті, оскільки вони зможуть продовжувати користуватися цією зручною функцією без перешкод. Рішення Apple підтримати веб-додатки підкреслює гнучкість компанії у відповіді на зовнішні регуляторні вимоги та здатність пристосовуватися до потреб своєї широкої спільноти користувачів, водночас зберігаючи високі стандарти безпеки та приватності.