Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як вплине рішення Apple про відмову від підтримки вебдодатків в ЄС

Як вплине рішення Apple про відмову від підтримки вебдодатків в ЄС

Apple зробила значний крок у взаємодії користувачів iPhone в країнах Європейського Союзу з прогресивними вебдодатками, прийнявши рішення припинити їх підтримку у майбутньому оновленні iOS 17.4. Це рішення ставить перед складним вибором як розробників, так і користувачів цих додатків.

Причиною такої позиції Apple є комплексні вимоги нового Закону про цифрові ринки (DMA) ЄС, які вимагають від компанії внести суттєві зміни в архітектуру своїх систем. Apple висловила думку, що привести свою платформу у відповідність із цими вимогами шляхом розробки нової архітектури в даний час неможливо. Особливо це впливає на роботу вебдодатків, які до цього могли працювати на рівні з нативними додатками, надаючи такі функції, як сповіщення та локальне зберігання даних.

Як вплине рішення Apple про відмову від підтримки вебдодатків в ЄС


Запуском оновлення iOS 17.4 вебдодатки, які раніше могли функціонувати в автономному режимі, тепер перетворюються на звичайні закладки. Це відбувається на тлі вимог DMA, які дозволяють стороннім браузерам використовувати свої власні движки, натомість WebKit від компанії Apple, який до цього був основою для роботи вебдодатків на операційній системі iOS, гарантуючи їх безпеку та конфіденційність.

Цей перехід має глибокі наслідки. Попри те, що Apple наголошує на питаннях безпеки та ризику зловмисного використання нових можливостей вебдодатками, не можна ігнорувати ширший контекст цього рішення, в тому числі дискусії щодо платежів у магазинах додатків та стратегій компаній на кшталт Facebook Gaming, які використовують вебдодатки для обходу цих платежів.
Apple розраховує, що зміна торкнеться лише малої кількості користувачів, виходячи з даних про обмежене використання вебдодатків на домашніх екранах. Тим не менш, компанія вибачається за будь-які незручності, які це рішення може спричинити розробникам та користувачам, акцентуючи на своєму намірі дотримуватися законодавчих вимог.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ