Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

CES 2022: гаджети та концепти, що найбільше здивували

CES 2022: гаджети та концепти, що найбільше здивували

У перші тижні січня у Лас-Вегасі пройшла міжнародна технологічна виставка Consumer Electronics Show 2022. Цьогоріч організатори частково повернулись до звичного формату, проте презентації деяких брендів, як і в 2021 році пройшли онлайн. Та все ж користувачі та критики змогли вперше побачити сотні крутих розробок і концептів від Google, LG, Samsung, Asus, Sony, Razer та інших титанів індустрії.

Що ж цікавого нам показали за кілька днів виставки? Які гаджети та концепти найбільше здивували та привернули увагу аудиторії? Пропонуємо розглянути найцікавіші, на думку команди Ябко, технологічні новинки у даній статті.

CES 2022: гаджети та концепти, що найбільше здивували


У перші ж дні виставки у Лас-Вегасі презентували кілька важливих новинок у сфері діджитал технологій. Компанія Intel представила мобільні процесори Alder Lake та два 22 настільні процесори Alder Lake у серіях від Core i9 до Celeron.

Також, компанія AMD презентувала публіці нові мобільні процесори Ryzen 6000 серії, оновлені мобільні відеокарти серій Radeon RX 6000M і RX 6000S. Щодо новинок для десктопів — анонсували Ryzen 7 5800X3D, який став першим і єдиним процесором Zen 3 з технологією 3D V-Cache. А на десерт представили відеокарти для настільних ПК — Radeon RX 6500 і Radeon RX 6400.

Завершує трійку гарячих анонсів, серед інноваційних розробок “заліза”, бренд NVIDIA, який представив ігрову відеокарту GeForce RTX 3050, флагманську відеокарту GeForce RTX 3090 Ti та потужні мобільні відеокарти GeForce RTX 3080 Ti й RTX 3070 Ti.

CES 2022: гаджети та концепти, що найбільше здивували


Геймерів та професіоналів комп’ютерної справи однозначно вразила екстравагантна розробка від бренду Razer. Компанія представила на виставці концепт під назвою Project Sophia. Ультрапотужний ігровий комп'ютер вдало інтегрований у стіл, а на додачу оснащений розкішним OLED-дисплеєм з діагоналлю 65 або 77 дюймів на вибір. За бажанням користувачі можуть додати різні модулі, додаткові екрани, встановити зарядні пристрої для смартфонів та периферію для графічних планшетів.



Що ще потрібно для максимально крутого ігрового досвіду та позитивних емоцій від гри? Бренд Razer також поділився концептом покращеного крісла Enki Pro HyperSense, яке нахиляється та вібрує в такт подіям в іграх, на кшталт сидінь, що встановлені у 5D-кінотеатрах. Спеціальний двигун передає поштовхи та похитування відповідно до рухів в іграх, подій у фільмах чи бітах в музичних треках. Як заявляють представники бренду, смарт-крісло Razer сумісне з понад 2200 фільмів та ігор, включаючи Forza Horizon 5, Assassin's Creed Valhalla та F1 2021.

CES 2022: гаджети та концепти, що найбільше здивували


Корпорація Sony анонсувала перші у світі OLED-телевізори з квантовими точками. Флагманські моделі Bravia XR A95K з діагоналлю 55 і 65-дюймів можуть похизуватись роздільною здатністю 4K та частотою оновлення 120 Гц. Квантові технології дозволяють краще відтворювати кольори, збільшують кути огляду та, як заявляють розробники, транслювати зображення «на 200% яскравіше за стандартні телевізори».


Автомобіль-хамелеон — це не вигадка, а свіженький концепт від німецького автомобільного гіганта BMW. Колір кузова новенького електричного кросовера iX Flow можна змінити за мить, одним натисканням кнопки. Змінити забарвлення з чорного на білий або сірий відтінок можливо завдяки технології електронного чорнила E Ink. Цілком можливо, що з часом, така функція дозволить автомобілістам за бажанням міняти стиль автомобіля та дозволить скоротити рівень споживання енергії у теплу пору року. Тобто, замість того, щоб безперестанку вмикати кондиціонер у спеку, ви можете змінити колір кузова на білий, який краще відбиває сонячне проміння. 


Це далеко не всі новинки від багатьох компаній, брендів і стартапів, які були представлені на CES 2022. Так що чекаємо гарячих анонсів про надходження у продаж крутих гаджетів, інноваційного заліза та інших унікальних розробок.