Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Все й одразу: WWDC 2020

Все й одразу: WWDC 2020

Вчора ввечері команда Apple провела масштабну онлайн-конференцію Worldwide Developers Conference, на якій шанувальникам яблучної продукції представили 4-ри повністю перероблені операційні системи — macOS Big Sur, WatchOS 7, iPadOS 14, iOS 14.


Оновлена ​​операційка macOS Big Sur

Інноваційний програмне забезпечення macOS Big Sur — кардинально інший дизайнерський варіант звичної iOS.


Налаштування та інші нюанси

Система передбачає змінене меню настройки, яке розмістили в правій верхній частині. Також пропрацювали схему додавання віджетів при інтеграції мобільної системи.

Багато функціональних клавіш отримали хромоване оброблення, а також підсвічування при наведенні користувачем курсора мишки. Напівпрозорість збільшили, іконки додатків в Dock адаптували до аналогічних піктограм в iOS.

Щоб спростити інтерфейс, Центр повідомлень доповнили інтерактивними підказками, порадами, різнорозмірними віджетами.


Арсенал інструментів

Візуальну складову змінили для "Пошти", "Фотографій", "Нотаток", "iWork". Найбільших функціональних поправок зазнали "Карти", з якими тепер ще простіше подорожувати, досліджуючи віддалені куточки кожної країни.

App Store буде підтримувати додатки iPhone та iPad, завантажити які користувач зможе за знайомим алгоритмом.


Інтернет-доступ

Браузер Safari отримав покращений захист інформації користувача. Тепер система навчилася аналізувати ресурси, які збирають мережеві дані, надаючи користувачу можливість заблокувати деякі з них.

Вбудований перекладач, підтримка зручних розширень — ще одна парочка важливих нюансів для зручності користувача.

Розробники вже можуть ознайомитися з тестовим варіантом на офіційній сторінці для партнерів Apple Developer Program. Звичайний користувач матиме нагоду ознайомитися з повноцінною закінченою версією macOS Big Sur вже цієї осені.


Все й одразу: WWDC 2020


Інноваційна watchOS 7 з доповненим функціоналом

Ключова зміна — головний екран (циферблат). Користувачі отримали більше можливостей налаштувати розумний годинник, додаючи мініатюрні віджети з урахуванням особистих потреб.

Наприклад, любителі екстремальних водних видів спорту (серфінг) зможуть контролювати температуру води, швидкість переміщення вітру. Шанувальники урбаністичних занять (бігуни) отримали можливість відстежувати темп, швидкість останньої фізичної активності.

Технологія Face Sharing дає можливість поділитися спортивними досягненнями з друзями, рідними через соціальні мережі, веб-посилання.


Аналіз нічного відпочинку

Інтеграція смартфона з розумними годинами виводить на головний екран користувача інформацію про щоденний відпочинок вночі (тривалість, фази та періоди сну). Також передбачена можливість отримати тижневий зведений аналітичний звіт.

Технологія Wind Down — спосіб налагодити навколишні фактори через циферблат розумних годинників. Як приклад, зменшити яскравість приліжкового освітлення, заповнити кімнату заспокійливою музикою, активувати процес медитації, повністю автоматизувати спокійний режим. Для швидкого підйому вранці передбачені спеціальні режими:

— Тактильний вібруючий контакт з рукою користувача;

— Поступове наростання мелодії вбудованого будильника.


Все й одразу: WWDC 2020


Якщо енергетичного запасу не вистачить на всю ніч, розумна система попередить про це користувача.


Додаткові дрібні нюанси

Різкий спалах Covid-19 не обійшов стороною watchOS 7. Тепер користувач побачить автоматичний 20-секундний таймер, коли буде мити руки. Рухи активують акселерометр, а також додаткові нагадування про дотримання особистої безпеки після повернення додому. Навіть можна буде переглянути детальний звіт про миття рук в додатку "Здоров’я".

Режим Workout навчився розрізняти танцювальні рухи завдяки комплексним даними від вбудованих датчиків. Віджет Activity перейменували на Fitness, впорядкувавши інформацію користувача за функціональними блоками.

Також watchOS зможе детально аналізувати велосипедну траєкторію руху, швидко переводити повідомлення на потрібну користувачеві мову, поліпшувати статистику в додатку "Здоров’я" завдяки аналізу підйому, довжини кроку.

Протестувати новинку можна буде вже цієї осені на Apple Watch Series 3, 4 і 5 під керівництвом iOS 14.


Що ж чекати від iPadOS 14?

Головні зміни, анонсовані на WWDC (2020) — технологія рукописного створення заміток за допомогою Apple Pencil, змінений інтерфейс основних додатків.


Арсенал інструментів

Інтерактивний підхід дає можливість в режимі реального часу оновлювати інформацію на функціональних іконках. Серед інших корисних апдейтів:

— Зручні панелі для управління віджетами з лівого боку для "Фотографій", "Файлів", "Нотаток", "Календаря", а також для Apple Music;

— Вхідний дзвінок тепер не займає велику частину основного дисплея, а спливає в невеликому рядку зверху (схоже на повідомлення зі соціальних мереж);

— Установка App Clip, тобто використання додатків без тривалої попередньої інсталяції.


Голосового помічника розмістили в нижній частині основного дисплея, прибираючи інформацію від Siri під час прослуховування музики.


Все й одразу: WWDC 2020


Оновлений Spotlight

Інноваційна операційна система iPadOS 14 передбачає абсолютно новий пошук Spotlight, як на персональних яблучних моделях Mac. Спеціальна функція дає можливість:

— Знаходити, активувати віджети (додатки);

— Шукати контакти, інформацію у файлах;

— Отримувати загальні дані людей, об’єктів, які шукає користувач.

— І звичайно ж ... Apple Pencil

Нова технологія Scribble дає можливість творчому професіоналу перетворювати будь-який текст в рукописний витвір мистецтва! Також автоматично інформацію, написану від руки, можна перетворити в звичайний текстовий файл.


Користувач записав контактні дані, адреса? Розумна система запропонує зателефонувати, відправити повідомлення або відкрити маршрут до зазначеної точки призначення. Поки технологія доступна на 2-х мовах (англійська та китайська).


Як і попередні оновлення операційної системи, офіційний реліз для широкого загалу відбудеться цієї осені.


Зовсім інша iOS 14

Технічні фахівці вважають, що це наймасштабніше оновлення програмного забезпечення для яблучних смартфонів за останні роки.


Робоча активна поверхня

App Library — нова фішка від розробників Apple, що відповідає за автоматичне групування додатків, які найчастіше використовуються.

Можливості віджетів також оновили. Тепер користувач може відкрити галерею, вибрати відповідну візуальну складову, а потім розмістити функціональний інструмент на робочому столі.

Чого очікували всі шанувальники яблучних смартфонів, так це зменшення займаного простору під час вхідного дзвінка. Дочекалися! Тепер користувач помітить лише спливаюче вікно у верхній частині основного екрана.


Голосовий помічник

Оновлений лаконічний дизайн дає можливість не закривати активний застосунок. Тепер Siri також допоможе відправляти повідомлення друзям в соціальних мережах. Звичайно ж, додали 11 нових мов.


Все й одразу: WWDC 2020


Арсенал інструментів

Перші значні зміни користувач побачить у функціональному розділі "Повідомлення":

— З’явилася можливість закріплювати потрібні діалоги, контактні дані;

— Додали персоналізовану відповідь у груповому чаті;

— Memoji підтримують нові вікові групи, також з’явилися кумедні маски.


"Карти" оснастили експертними порадами, які передбачені для кожного окремого міста. Також розумна система навчилася аналізувати навколишнє середовище для побудови велосипедних траєкторій (сходи, підйоми), фіксувати електричні зарядні станції для автомобілів, автоматизувати дані про маршрут, враховуючи погодні умови.


CarPlay, відомий додаток для завзятих автомобілістів, також доповнили:

— Оновлена ​​база автозаправок, вулканізації, електричних периферійних зарядних станцій для електрокарів;

— Доповнена інформація про заклади громадського харчування.


Головний апдейт — цифровий ключ, який повністю замінює фізичний елемент управління системою безпеки. Додаток також дає можливість ділитися цифровим відкривачем з рідними, близькими людьми.


Знову ж, самостійно протестувати всі новинки можна буде вже цієї осені. Розробники можуть приступати до оновлення своїх пакетів програм з дня анонсування оновлення. Успіхів!