Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Nvidia, Microsoft та OpenAI підтримують створення революційних гуманоїдних роботів

Nvidia, Microsoft та OpenAI підтримують створення революційних гуманоїдних роботів

Інтелектуальні великі компанії, такі як Intel, LG, Nvidia, Microsoft, Samsung та OpenAI, об'єднали свої зусилля, вкладаючи величезні суми у Figure AI, амбітний стартап із Каліфорнії, що працює над створенням гуманоїдних роботів, демонструючи тим самим їх віру в потенціал цієї технології. Залучивши імпозантне фінансування у розмірі $675 млн., Figure AI став одним із найбільш обговорюваних стартапів у сфері робототехніки. Microsoft зробила значний внесок, інвестувавши $95 млн., Nvidia підтримала проєкт $50 мільйонами, Intel Capital внесла $25 млн., LG Innotek — $8,5 млн., Samsung — $5 млн., а Джефф Безос із Amazon виділив аж $100 млн.. OpenAI не залишилася осторонь і вклала $5 млн.. Венчурні фонди, такі як Parkway Venture Capital і Tamarack, також зробили свій внесок, дозволивши Figure AI значно перевершити свою первісну ціль у півмільярда доларів.

Nvidia, Microsoft та OpenAI підтримують створення революційних гуманоїдних роботів


Ці інвестиції сприятимуть прогресу Figure AI у розробці та виробництві їхнього флагманського продукту — робота Figure 01. Високий на зріст, до 170 см, і важкий, приблизно 65 кг, Figure 01 здатен переносити вантажі до 20 кг та рухатися зі швидкістю 1,2 м/с, що відкриває широкі перспективи для його використання у багатьох галузях, особливо на складах. Однак деталі щодо типу зарядного пристрою, який використовується роботом, та часу, необхідного для повної зарядки батареї, залишаються невідомими.

Figure 01 обов’язково стане конкурентом гуманоїду Tesla, Optimus, розробленому Ілоном Маском, який продемонстрував свої здібності на заході AI Day 2022. Попри це, Figure AI має амбітну мету — розв’язати проблему дефіциту робочої сили, звільнивши людей від фізично небезпечних робіт. Однак, підхід Figure AI, що закликає до технічної безстрашності, викликає занепокоєння щодо потенційних ризиків, пов'язаних з розробкою небезпечних роботів. Компанія запевняє, що не створюватиме гуманоїдів для військових або оборонних цілей, а також уникатиме розробки ролей, які вимагають нанесення шкоди людям, хоча ці заяви потребують подальшого обговорення з точки зору етики та безпеки використання робототехніки.