Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Оновлення iOS 17: коли вийде, пристрої з підтримкою, новини

Оновлення iOS 17: коли вийде, пристрої з підтримкою, новини

На презентацію iOS 17 для Apple iPhone варто чекати в рамках довгоочікуваної події WWDC23, яка пройде в Купертіно 5 червня 2023 року. Спершу доступ відкриється розробникам, і лише восени офіційно завантажити оновлення ПЗ вдасться звичайним користувачам. Традиційно чутки про нові інструменти й фішки з’являються задовго до дня X. Зібрали інформацію, яка підкаже, на що розраховувати.

Пристрої з підтримкою iOS 17

Імовірно, що команда Apple викреслить зі списку підтримуваних моделей iPhone 8 і 8 Plus. Старіші версії обмежаться оновленнями конфіденційності, що не впливає на роботу. Інсталювати iOS 17 вдасться на моделі, випущені пізніше за iPhone XR, включно з SE.

Оновлення iOS 17: коли вийде, пристрої з підтримкою, новини

Що нового з’явиться в iOS 17?

Серед найбільш очікуваних оновлень варто виділити низку дійсно особливих:

1. Шейр, або зміна дизайну іконок

Розділ «Теми», який активно використовується на Android, може з’явитися в iOS. Наразі юзери мають змогу створювати головне меню або персоналізувати екран блокування. Галерея тем для Apple може отримати корисні функції, наприклад, шеринг персональних команд або режимів.

2. Доопрацювання можливостей камери

Доступ до інструментів, режимів і фільтрів зібраний в одному місці в додатках Halide і Lightroom. Команда Apple може взяти за основу цю ідею, якщо вирішить структурувати програму «‎Камера».

Оновлення iOS 17: коли вийде, пристрої з підтримкою, новини

3. Розташування віджетів та іконок в головному меню

Поки розміщення нових додатків відбувається суворо за правилами. Користувач не має змоги перемістити іконку на середину екрана або розташувати теки вертикально в стовпчик. Інші корисні функції:

  • Вимкнення бібліотеки додатків.
  • Прибирання панелі за допомогою свайпу.


4. Об’єднання системних програм

Існує 3 категорії схожих за призначенням системних додатків:

  • «Календар» + «‎Нагадування» + «‎Нотатки». Мета одна й та ж — створення списків, нагадування про завдання й події. Однак інформація не синхронізується між собою.
  • «Контакти» + «‎Телефон» + «‎Повідомлення» + «FaceTime». Програма, що об’єднає додатки, стане в пригоді.

Сюди ж можна віднести комбінацію «‎Лупа» + «Рулетка». Якщо створити загальний системний застосунок, вдасться заощадити багато часу.

5. Верхній рядок

Користувачі отримали можливість налаштовувати головне меню та екран блокування, однак не верхній рядок. Ідеться про місце, де вказується інформація про з’єднання з Wi-Fi, параметри стільникового зв’язку, синхронізацію з навушниками, залишок акумулятора у відсотках. Корисно, якщо там з’явиться інформація про температуру за вікном або додаткові дані.

Перелічені вище оновлення iOS 17 залишаються здогадкою. Тож чекаймо на WWDC 2023, аби дізнатися деталі.

Оновлення iOS 17: коли вийде, пристрої з підтримкою, новини