Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння HomePod 2, HomePod mini та HomePod 2017: у чому різниця?

Порівняння HomePod 2, HomePod mini та HomePod 2017: у чому різниця?

Новий HomePod 2 презентували 17 січня 2023 року. Компанія також заявила, що незабаром оновить HomePod mini, який вийшов у 2020 році. Активують датчик вологості та диму, який вбудували, але не запустили програмно.

Базову версію зняли з виробництва. Щойно розпродали рештки, у магазинах реалізовували HomePod mini. Яку модель Bluetooth-колонки Apple вибрати у 2023 — розберімося в статті.


Порівняння технічних характеристик HomePod 2, HomePod mini та HomePod (2017)

Вага та розмір. Найлегший і найкомпактніший — HomePod mini. Важить лише 345 г. Колонку 2-го покоління зменшили та зробили легшою: 2,3 кг проти 2,5 кг.

Динамік та мікрофон. За звук у новинці відповідає 4-дюймовий динамік. Вбудували 4 мікрофони та 5 репродукторів. HomePod (2017) представлений 7-матричним репродуктором. Доповнений 6 мікрофонами. У міні-версії — драйвер та подвійний репродуктор. Повнорозмірні колонки підтримують просторовий звук.

Мікросхема. Нова гарнітура Bluetooth, а також HomePod mini працюють на базі S7. Модель, випущена у 2017 році, — на A8.

Датчики. Сенсор для контролю за вологістю та температурою вбудували в HomePod 2 та HomePod mini. У першій також присутній датчик виявлення сторонніх звуків.

Стандарт Wi-Fi та Bluetooth однаковий для всіх продуктів. Крім стандартних варіантів з’єднання, в HomePod 2 вбудували функцію сканування кімнати в режимі реального часу.

Порівняння HomePod 2, HomePod mini та HomePod 2017: у чому різниця?

Кому яка колонка Apple підійде

HomePod mini — компактний та бюджетний помічник для створення HomeKit. Під час відтворення контенту з Apple TV немає підтримки Dolby Atmos. Звук середній і не надто гучний. Підходить для середньостатистичних користувачів, які слухають музику на фоні.

HomePod (2017) — гаджет старого зразка. Сподобається любителям вінтажу й колекціонерам. Команда виправила помилки та додала підтримку Matter і Thread у HomePod 2. Без цих функцій неможливе створення смарт-будинку з автоматизацією сценаріїв.

Вбудували чип U1. Сканує кімнату та спрямовує звуковий потік у потрібну сторону. Передбачили підсвічування сенсорної панелі. Інтегрували програмну функцію розпізнавання сирен та екстрених сповіщень, яку використовує iPhone.

Процесор A8, який представили в iPhone 6, замінили на S7. В основі конструкції — перероблений матеріал, що відповідає екосистемі Apple. Якщо хочете створити кінотеатр у квартирі, використовуйте 2–3 колонки. Підходить для житлових приміщень з великою квадратурою.

Порівняння HomePod 2, HomePod mini та HomePod 2017: у чому різниця?