Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Новий швидкісний API «RoomPlan» в iOS 16 для 3D-планів

Новий швидкісний API «RoomPlan» в iOS 16 для 3D-планів

Операційна система iOS 16, яку анонсували розробники з Купертіно на WWDC 2022, приносить багато покращень для продуктивності, енергоефективності та практичності. Про основні фішки користувачам розповіли під час презентації, та представники компанії Apple змовчали про низку нововведень повʼязаних з технологіями ARKit.

Однак, стороннім розробникам вдалося віднайти у коді прошивок для iPhone та iPad кілька цікавих фішок. Серед прихованих у коді сюрпризів є новий API «RoomPlan», який використовує сканер LiDAR для швидкого створення 3D-планів поверхів та кімнат.

Для тих, хто не знайомий, LiDAR — це технологія, яка випромінює лазери та обчислює час, необхідний для повернення світла до датчика, щоб точно виміряти відстань між пристроєм та об’єктами. Таким чином, сканер LiDAR здатний виявляти розміри та навіть форму об’єкта або середовища в приміщенні.

Новий швидкісний API «RoomPlan» в iOS 16 для 3D-планів


В iOS 16 Apple об’єднала LiDAR з камерами iPhone та iPad в новому API, щоб дозволити користувачам створювати 3D-плани поверхів за секунди. За словами Apple, API може бути корисним для додатків з продажу нерухомості, архітектури та дизайну інтер’єру, оскільки він точний і максимально простий у використанні.

Поки ця функція недоступна для всіх, проте незабаром стане доступною для тестування у спеціалізованих програмах та додатках. Інсайдери також відзначають, що файли з просканованими об'єктами можливо відразу експортувати у форматі USDZ до Cinema 4D, Shapr3D та AutoCAD. Очевидно, Apple готується до великого релізу нових можливостей доповненої реальності, та поки ми можемо лише здогадуватись, що цікавого покажуть розробники цієї осені.