Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Огляд Apple iPad 10 10.9" 2022

Огляд Apple iPad 10 10.9" 2022

Якщо вересневої презентації Apple вам було недостатньо і ви вже встигли скучити за новинками каліфорнійського бренду, то пропонуємо вашій увазі оновлений Apple iPad 10. Новинка отримала зовнішні та внутрішні зміни, які точно не залишать байдужими любителів яблучних планшетів.

Дизайн Епл Айпад 2022

Зміну дизайну iPad 10 2022 цілком можна назвати кардинальною. Нарешті, Apple набрались сміливості, щоб надати своїм бюджетним планшетам більш сучасного вигляду. Звичайно, шкода прощатись з єдиним девайсом, який все ще оснащували легендарною кнопкою Home, але така ціна прогресу. Натомість кнопка живлення у верхньому правому куті корпусу тепер придатна для зчитування відбитків пальців, як і на iPad Air та iPad mini.

Габарити корпусу залишились практично без змін, але боки нової моделі зробили радше плоскими, ніж заокругленими. Також задня камера стала більш помітною, як в iPad Air і mini. Знову ж таки, всі ці зміни роблять iPad 10 схожим на сучасні iPhone та дорожчі лінійки iPad Pro.

Огляд Apple iPad 10 10.9" 2022

Нарешті роз’єм Lightning був замінений портом USB-C. Це забезпечує легшу зарядку, адже більшість сучасних мобільних пристроїв використовує саме цей порт, і, швидше за все, навіть Купертіно в найближчі роки повністю перейде саме на ці роз'єми.

Що стосується кольорів, то Apple зробила вже звичну ставку на специфічні кольорові гами. Ви можете вибрати між яскравими Синіми, Рожевими, Жовтими і більш строгими Сріблястими варіантами.

Дисплей Айпед 10 (2022)

Тепер, коли кнопки Home більше немає, з'явилась змога збільшити дисплей планшета не вдаючись до збільшення самого корпусу. Тож замість минулорічних 10,2 дюйма ви отримаєте 10,9 дюйма екрана — аналогічна діагональ iPad Air (ще трохи, і доведеться змінювати назву). Роздільна здатність також зросла — це 2360 x 1640 пікселів, що забезпечить новий рівень деталізації та глибини зображення.

Огляд Apple iPad 10 10.9" 2022

Оновлені камери iPad 10th generation

Як і раніше, передня камера iPad 10 має 12-мегапіксельний датчик, однак тепер він зміщений в правий верхній кут панелі, що полегшує користувацький досвід при використанні альбомного режиму.

Основна камера отримала довгоочікуване покращення з 8 до 12 Мп. Тож новинка дозволить знімати 4К-відео і робити ще соковитіші знімки, якщо ви любите використовувати планшет в ролі фотоапарата.

Як і в інших сучасних iPad, камери працюють із технологією відстеження об’єкта Center Stage від Apple, що дозволяє розширювати або збільшувати поле захвату камери залежно від того, де об'єкти знаходяться в кадрі.

Характеристики

Змінивши чип A13 Bionic до новішого A14 Bionic, бюджетний планшет Apple отримує на 20% більшу продуктивність центрального процесора та на 10% кращу графіку завдяки покращеному графічному процесору.

Але більш помітною відмінністю між A13 та A14 є можливості мережі. Завдяки підтримці Wi-Fi 6 новинка забезпечує підвищення швидкості обміну даними з домашніми мережами на 30%. Також з'явилась можливість 5G-підключення, якщо ви проживаєте в місцевості, де воно доступне (в Україні його поки що немає).

З точки зору програмного забезпечення, то Apple iPad 10 2022 працює на базі iPadOS 16, яка дасть вам доступ до всіх найсучасніших фішок.

Огляд Apple iPad 10 10.9" 2022

Аксесуари для Айпад 10 10.9

Під час презентації Apple зробили великий акцент не тільки на сам планшет, а й на аксесуари до нього. Наприклад, ви можете придбати Magic Keyboard Folio з клавіатурою, трекпадом і підставкою, по суті отримуючи три функції в одному футлярі.

Попередня модель Apple iPad 10 поєднувалась тільки зі звичайними чохлами, що робить новинку більш підходящою для роботи чи навчання. Дуже зручно, що Magic Keyboard Folio живиться з допомогою Smart Connector, тому вам не доведеться хвилюватись про заряд аксесуара.

Огляд Apple iPad 10 10.9" 2022

Для творців знову доступний Apple Pencil. Але дивно, що Apple запровадила підтримку тільки Apple Pencil першого покоління. Тож вам знадобиться спеціальний адаптер Lightning to USB-C, щоб ви могли з’єднати його з планшетом та зарядити.

Висновок: чи варто купити Apple iPad 10 10.9" 2022?

Настав час прощатись з естетикою сьомого та восьмого покоління айфон в айпадах. Але це ціна, яку ми готові заплатити. Apple iPad 10 2022 пропонує покращення в усіх категоріях — його екран більший і захопливіший, робота — стабільніша та швидша, а дизайн — сучасний і приємний для ока.

Тепер навіть з бюджетним планшетом ви отримаєте справді преміальний досвід від користування.