Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Огляд iPadOS 16

Огляд iPadOS 16

Представлена в парі з новою macOS на конференції WWDC 2022, iPadOS була випущена 11 липня і прямо зараз доступна для скачування у вигляді публічної бети. Офіційний реліз заплановано на жовтень цього року.

Сумісність з Apple iPad

iPadOS 16 буде доступна на всіх Apple iPad (5-го покоління і новіших), iPad mini (5-го покоління і новіших), iPad Air (3-го покоління і новіших) і всіх моделях iPad Pro. При цьому варто зазначити, що не кожен планшет, який зможе отримати це оновлення, володітиме повним спектром функцій нової ОС. Деякі з них будуть доступні виключно для гаджетів на базі чипу M1, і повний список цих функцій з'явиться після офіційного релізу операційної системи.

Огляд операційної системи iPadOS16

Нові функції iPadOS 16

iPadOS 16 продовжує все більше віддалятись від iOS, але все ще пропонує багато схожих функцій, тому на цей момент є гібридом і своєрідною золотою серединою між iOS та macOS.

Collaboration

Ця функція дозволяє створювати робочі групи в таких додатках як Safari, iWork і навіть програмах сторонніх розробників. Члени групи можуть обмінюватись документами, фото та відео-матеріалами, редагувати чи робити замітки до цих файлів.

Freeform

Ще одна фішка, яка, однак, поки знаходиться в розробці та має вийти до кінця року. По суті вона є еволюційним продовженням Collaboration, адже дає змогу створити віртуальну білу дошку і працювати на ній в колективі.

Ви зможете обмінюватись фотографіями, музикою, відео та іншими файлами, використовувати Apple pencil, щоб робити нотатки або навіть малювати на вищезгаданій дошці, і все це в режимі реального часу.

Огляд iPadOS 16

Погода

iPadOS 16 нарешті вводить в інтерфейс планшетів Apple додаток Погода, якого користувачам бракувало з самого моменту створення перших iPad.

Пошта

Додаток Пошти отримав свою порцію змін, яка повинна зробити користування ним більш приємним, адже більшість користувачів надають перевагу альтернативним способам для спілкування. Зокрема тепер ми зможемо скасовувати надсилання та встановлювати час відправлення повідомлення, закріплювати емейл з допомогою “нагадати пізніше” тощо.

Stage Manager

Дехто може бути вже знайомим з цією функцією, адже вона є складовою macOS Ventura. Stage Manager дозволяє змінювати розмір відкритих вікон і створювати з них подобу доку, щоб спростити доступ до потрібних програм. Відкриті вікна можна об'єднати в групи по 3 або 4 і загалом отримати до 8 додатків зі швидким доступом.

Stage Manager iPadOS 16

Display Zoom та Virtual Memory Swap

На iPad з процесором M1 ці функції дозволяють підвищити щільність пікселів на дисплеї, щоб бачити більше в різних програмах, і збільшити доступну віртуальну пам’ять.

Функції з iOS 16

ОС для планшетів Apple отримають також майже всі нові фішки ОС для смартфонів, включаючи підтримку Live Text для відео, розділ «Мій спорт» в Apple News з рахунками та гарячими моментами матчів тощо.

Game Center має панель активності, щоб було легко бачити, в які ігри грають ваші друзі та які їх досягнення.

Висновок: чи варто оновити iPad до iPadOS 16?

IPadOS 16 виглядає цікаво, особливо для планшетів на базі М1. Ця система пропонує багато нового, що точно буде в пригоді людям, які працюють на своєму IPad або використовують його в якості основного девайса. Однак для фінальної оцінки ще рано. Потрібно спершу перевірити, як IPadOS 16 покаже себе в реальних умовах.