Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

Новий iPhone X – це втілення мрії в реальність. Чи могли ви уявити, що пристрій може бути настільки розумним, що розумітиме вас не тільки через дотик, слово, а й з першого погляду?
"Останні десять років ми продукували інновацію за інновацією, які підводили нас до цього моменту, коли ми нарешті змогли створювати пристрої, які набагато розумніші, здібніші та креативніші, ніж раніше", — сказав Тім Кук на презентації  iPhone 10, він же iPhone X.

 

Дизайн

iPhone X здивував відсутністю кнопки "Додому", яка раніше була одною з улюблених "фішок" у попередніх моделях айфонів. Корпус смартфону виготовлений з гартованого скла та обрамлений рамкою з полірованої хірургічної сталі. Дана модель доступна лише в двох кольорах - срібний і "космічний сірий", але у двох варіантів передня панель повністю чорна..

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

Джоні Айв, напевне, довго роздумував над тим, як зробити флагман впізнаваним з першого погляду. І це йому вдалося. Передню панель легко впізнати через виріз зверху, а задня кришка легко впізнається через нестандартне вертикальне розміщення камери.
Вага корпусу iPhone X складає 174 грами, а розміри — 143,5х70,9х7,7 мм. Він трішки більший ніж iPhone 8 чи 7, проте, менший ніж iPhone 8 Plus чи  iPhone 7 Plus. Загалом, смартфон виглядає неймовірно стильно та дійсно сучасно і навіть попри свій розмір у руці лежить комфортно.

 

Захист від вологи

Компанія Apple подбала про захист корпусу не лише від бруду чи пилу, а й від впливу вологи. Стандарт ІР67 забезпечує захист пристрою при зануренні до 1 метра. Та, компанія не рекомендує ризикувати, адже офіційна гарантія не покриває випадки поломки пристрою після потрапляння вологи.

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

 

Дисплей

Retina – це дуже добре, а Super Retina HD з 3D Touch та стандартною контрастністю 1 000 000:1 в рази краще. 5,8 дюймовий OLED екран займає практично всю передню панель смартфону, залишаючи лише тонкі заокруглені рамки та помітний “виріз” зверху дисплею.  Цей “виріз”, що призначений для розміщення фронтальної камери, динаміка та датчиків TrueDepth, викликав неоднозначне враження.
Розширення екрану складає 2436×1125 точок (458 пікселів на дюйм), а співвідношення сторін – 19,5:9. Таке нестандартне співвідношення сторін в iPhone X передбачає, що екран вужчий та вищий ніж за розширення 16:9. І за таких умов зображення, текс та елементи інтерфейсу на дисплеї iPhone X  виглядають дещо меншими ніж на екрані iPhone 8 Plus. Адаптація додатків до нового співвідношення досі в процесі, а під час відтворення відео в повноекранному режимі інколи виникають негаразди, та сподіваємось, що розробники виправлять все найближчим часом.

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

Передача кольорів вражає яскравістю та природністю і завдяки алгоритму Р3, що передає розширений охват кольорів та відтінків. Також екран наділили унікальною технологією True Tone, що за допомогою 10-канального сенсора освітлення налаштовує баланс жовтого та синього кольорів, температуру світла відносно навколишнього середовища, при тому знижуючи навантаження на зір користувача. Ще однією унікальною фішкою є підтримка Dolby Vision HDR, що забезпечує відтворення відео з підвищеною контрастністю та яскравістю.

 

Face ID і TrueDepth

Так як в “десятці” відсутній Touch ID – для розблокування телефону в компанії Apple розробили унікальну технологію FaceID для розпізнавання обличчя. Представники компанії стверджують, що це забезпечить найвищий рівень захисту. Тобто "зламати" захист iPhone Х практично неможливо.
Виріз на верхній частині передньої панелі, який привернув до себе стільки уваги критиків і користувачів, поміщає в собі систему камер TrueDepth. Це ціла система, що складається не просто з 7-ми мегапіксельної камери, а й з інфрачервоної камери, іч- випромінювача та проектора точок.

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

Для чого це все? Біометрична аутентифікація Face ID не обійдеться без датчиків, що створюють детальну картину структури обличчя. Камера TrueDepth  проектує близько 30 тисяч невидимих людському оку точок, а інфрачервона камера в той же час зчитує їх, згодом створюючи об’ємний “знімок” обличчя в інфрачервоному спектрі.
Усі дані, що отримують датчики зберігаються в модулі Secure Enclave, що вмонтований в процесор А11. При подальшому використанні функції Face ID дані з камер порівнюються з даними, що зберігаються в Secure Enclave, після чого відбувається процес автентифікації обличчя.
Активація функції Face ID відбувається в момент першого увімкнення та активації пристрою. Загальне враження, що сам процес відбувається приємніше та простіше ніж налаштування Touch ID. Сам процес захоплює і одразу хочеться спробувати  всі можливості новинки.
Загалом, користувачі зазначають, що Face ID працює трішки повільніше ніж сканер Touch ID, але цей момент не такий важливий, щоб надавати цьому значення. Ще однією цікавою деталлю є те, що при розблокуванні iPhone X не потрібно нічого натискати. Екран смартфону активується при виявленні руху, а коли ви дивитесь на нього – блокування знімається.

 

Процесор та продуктивність

iPhone Х отримав новий 10-ти нанометровий 6-ти ядерний процесор A11 Bionic з 64-бітною архітектурою, що функціонує на частоті 2,39 ГГц, і який, як стверджують в Apple, на 70 відсотків швидший за A10. Він створений для роботи з нейронними мережами і для регулярного покращення та оновлення ПЗ і вдалої оптимізації алгоритмів. Також у нього вбудованава підтримка Unreal Engine, співпроцесор М11 і 3-х ядерний графічний прискорювач.

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

3GB оперативної пам’яті забезпечать достатню швидкість роботи системи. Відтепер користувачі зможуть спробувати технологію доповненої реальності AR-kit і забути про зависання, а повною мірою насолоджуватись яскравою графікою та мега-продуктивністю. Відтепер смартфон буде “жити” ще довше, адже розподіл складних процесів та ресурсомістких завдань стане оптимальнішим ніж будь-коли.

 

Автономність

Багато користувачів вагаються купити iPhone Х чи ні, лише через те, що різниця в ємності акумулятора не надто помітна в порівнянні з попередніми моделями. Якщо iPhone 8 Plus має 2675 mAh, то новий айфон Х може похизуватись 2716 mAh. Але ця різниця непомітна, адже великий дисплей та вища якість розширення використовують не менше ресурсів.

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

Процес зарядки пристрою відбувається через роз’єм Lightning, а також є можливість безпровідної зарядки або ж через індукційну зарядку. Смартфон підтримує стандарт Qi, тому сумісний зі всіма зарядними пристроями, чи станціями6 що теж підтримують даний стандарт.

 

Камери

Схоже, як у iPhone 7+ тут основна 12-ти мегапіксельна камера, з апертурою f/1.8. Теле-сенсор, який виконує роль допоміжної камери — теж 12MP з апертурою f/2.4, але він покращений за рахунок нового алгоритму для зменшення “шумів” і удосконаленої оптичної стабілізації при зйомці відео. Зйомка відео в даній моделі можлива в 4k при 60 fps, Slow Motion при 240 fps (Full HD).
Процес зйомки при поганому освітленні і якісна деталізація тепер також забезпечена новими алгоритмами. Також розробники наголошують на відсутності затримки між натиском на кнопку та здійсненням самого знімку.

iPhone X: огляд, характеристики та ціни на новинку від компанії Apple

Фронтальна камера залишилась такою ж – 7 мегапікселів, проте вона доповнилась системою TrueDepth. Це дало можливість потішити фанатів “селфі” новим режимом "Portrait Light". За допомогою допоміжних сенсорів він аналізує фото і пропонує декілька варіантів студійного освітлення. Фото після такої обробки виходять просто шикарні. Режим бездоганно працює на обидвох камерах.

 

Висновок

Далеко не дешевий iPhone X, але в той же ще й найсучасніший  смартфон від Apple чесно завоював своє місце в серцях користувачів. Цей смартфон отримав повністю оновлений дизайн та матеріали, якісний дисплей і систему камер TrueDepth, Face ID, Animoji  та багато нових можливостей, що загалом підносять користування смартфоном на новий рівень.