Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Переходимо на темну сторону — iPhone житиме довше!

Переходимо на темну сторону — iPhone житиме довше!

Привіт, Ябко Друзі! Чи перейшли ви на "темну сторону"? Ми так, як і більшість користувачів, що встановили на своїх яблучних улюбленців 13 версію операційної системи Apple iOS 13. Мабуть, найбажанішою опцією в оновленні став темний режим інтерфейсу. Так, це і красиво і зручно водночас, він до вподоби багатьом, та й його активно просували самі спеціалісти з Купертіно


Звісно, одним з найпопулярніших фактів стало те, що при переході на темний режим смартфон буде жити у кілька разів довше. Та чи це дійсно правда? Автори каналу Phone Buff на платформі YouTube взялись перевірити чи дійсно так сильно впливає використання нової теми на вжиток заряду акумулятора. Результати досить неочікувані!




Для тесту використали два iPhone XS з встановленою новою операційною системою. Під час експерименту робот-дослідник активно користувався месенджерами, онлайн картами Google Maps, відтворював відео на YouTube та "працював" в додатках. Тобто повторював щоденні дії звичайного користувача.


І так, результат показав, що iPhone XS з встановленим темною темою інтерфейсу набагато повільніше розряджався, ніж iPhone XS з стандартною світлою темою. Коли останній вже вимкнувся, у його напарника залишилось ще 30% ресурсу батареї


Тест проводився за однакового показника яскравості дисплею у 200 ніт. Що ще важливо — різниця у "тривалості життя" смартфону буде помітна тільки у моделей з OLED-дисплеями, таких як iPhone X, iPhone XS і iPhone 11 Pro.