Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Перші AR-окуляри від Apple: що очікувати від інноваційного продукту?

Перші AR-окуляри від Apple: що очікувати від інноваційного продукту?

Згідно з недавнім звітом Марка Гурмана з Bloomberg, інноваційна VR-гарнітура від Apple стане «дорогим нішевим попередником» більш амбітного продукту доповненої реальності.


Що представляє новий AR-продукт від Apple?

Функціональність нового AR-пристрою, а також можливість накладання зображень і деталізованої інформації на реальний світ буде трохи обмежена на перших етапах.
Ходять чутки, що команда Apple планує випустити інноваційний продукт вже у 2022 році для того, щоб протистояти Oculus від Facebook Inc., PlayStation VR від Sony Corporation і схожим AR-гарнітурам від HTC Corporation.

Проте, як стверджує Марк Гурман, цей висококласний нішевий продукт націлений на підготовку зовнішніх розробників і споживачів до більш масових AR-окулярів у майбутньому часі.


Скільки коштуватиме нова AR-гарнітура від Apple?

Решта інсайдерів з боку Apple вважають, що американська компанія буде реалізовувати тільки одну гарнітуру кожен день у своїх роздрібних магазинах.


Як будуть виглядати нові AR-окуляри?

Нова гарнітура буде призначена для роботи як автономний пристрій, а значить вона може працювати від батареї, а не приєднуватися до домашньої розетки або персонального комп’ютера.
За словами Марка Гурмана, прототипи нової AR-гарнітури містять у собі зовнішні камери для активації деяких функцій доповненої реальності.
Чим буде оснащена інноваційна AR-гарнітура від Apple?


Головне завдання інноваційного пристрою доповненої реальності від Apple — зображати всеосяжне тривимірне цифрове середовище для ігор, перегляду відео й віртуального спілкування.

Згідно з недавнім звітом, перші AR-пристрої зіткнулись з «деякими перешкодами при розробленні», так що американська компанія дотримується «консервативних» очікувань щодо продажу нового продукту.

Деякі джерела припускають, що перша інноваційна гарнітура від Apple буде коштувати набагато дорожче, ніж у конкурентів, ціна яких варіюється від 300 до 900 доларів.

Оскільки в компанії Apple близько 500 магазинів, значить при такому сценарії річні продажі складуть трохи більше ніж 180 тисяч одиниць, не враховуючи додаткових каналів продажів.

Перші AR-окуляри від Apple: що очікувати від інноваційного продукту?

Поточні прототипи AR-окулярів нагадують дорогі сонцезахисні окуляри з товстою оправою, у якій розміщується акумулятор і мікросхема. Хоча колишній головний дизайнер Джоні Айв, як кажуть, надавав перевагу концепції N421.

Спочатку команда Apple прагнула створити надпотужну гарнітуру з концентратором для основного процесора, але Джоні Айв не хотів продавати пристрій, який вимагав би окремого стаціонарного пристрою для виконання всіх функцій.

Замість цього Джоні Айв хотів створити гарнітуру з менш потужною технологією, яку можна було б вмонтувати безпосередньо в пристрій, але лідер команди AR/VR Майк Роквелл хотів створити більш продуктивний пристрій.

Протистояння тривало кілька місяців, але Тім Кук у кінцевому підсумку став на бік дизайнера Джоні Айва.

Повідомляється, що команда Apple тестує використання камер для відстежування рухів руками, а також працює над функціоналом, який дає можливість користувачеві вводити текст віртуально у повітрі.

Згідно з недавнім звітом, команда Apple планує встановити в інноваційній AR-гарнітурі дисплей з набагато вищою роздільною здатністю, ніж в актуальних пропозиціях на сучасному ринку, і прагне включити передові мікросхеми, більш потужні, ніж найбільш інноваційні процесори M1, наявні в Apple Silicon Mac.

Додатково повідомляється, що команда Apple також включила вентилятор в базову конструкцію нових AR-окулярів під кодовою назвою N301, яка знаходиться на пізній стадії прототипу, але ще не дороблена, що передбачає зміну планів компанії або навіть повну утилізацію цього функціонального елемента.

Ходять чутки, що додатковий вентилятор і потужний процесор спочатку привели до того, що AR-пристрій був занадто великим і важким, тому команда Apple, як повідомляється, наблизила гарнітуру до адекватних розмірів і допомогла зменшити розмір інноваційного пристрою.

Можливо, користувачі не зможуть носити свої щоденні окуляри при використанні AR-гарнітури, тому для розв’язання цієї проблеми команда Apple розробила систему, у якій користувацькі лінзи можна вставити за рецептом у гарнітуру через спеціальні екрани VR.

Повідомляється, що команда Apple додатково обговорює, як розробники могли б реалізовувати схожі рецепти в точках продажу в Інтернеті й навіть у роздрібних магазинах.

Коли очікувати презентацію нових AR-окулярів?

Тим часом нові AR-окуляри під кодовою назвою N421 знаходяться на досить ранній стадії розробки й, за словами людей, які знають більше інформації щодо цього питання, з’являться тільки «через кілька років», хоча команда Apple спочатку планувала випустити цей продукт уже у 2023 році.