Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Приховані функції iOS 16

Приховані функції iOS 16

Операційна система iOS 16 для Apple iPhone, яка офіційно випущена у світ 12-го вересня, встигла отримати низку схвальних, так і частину невдоволених відгуків. І незалежно від того, чи оновились ви вже, чи все ще чекаєте на випуск більш стабільної версії — варто заздалегідь знати трішки більше, щоб винести остаточний вердикт.


А команда Ябко готова ділитись з вами корисними лайфхаками та цінними даними про можливості нової системи iOS 16, щоб пролити трохи світла на її потенціал. Бо справді, багато з найцікавіших фішок даної ОС залишились поза увагою під час презентації. Та користувачі, які не часто поринають у глибини налаштувань смартфона — можуть взагалі й не дізнатись, що в них був доступ до таких функцій.


Дублікати фото

iOS 16 отримала алгоритм, здатний виявляти та формувати в окрему папку всі дублікати фотографій, які зберігаються на смартфоні. Звичайно, функція ця доволі специфічна, але якщо ви багато працюєте з фото і в памʼяті вашого iPhone їх тисячі, тепер у вас буде можливість позбутись можливих повторів знімків.


Для цього потрібно відкрити додаток “Фото”, перейти в розділ “Альбоми” і вибрати “Дублікати”. Там ви зможете переглянути всі копії фотографій та видалити або ж залишити їх.


Приховані функції iOS 16


Приховані фото

Ще одне оновлення, яке знову ж таки торкнулось цифрових знімків, полягає в можливості захисту прихованих та видалених фото від зайвих очей. Раніше їх міг переглянути будь-хто з доступом до вашого смартфона, однак Apple нарешті надала нам змогу бути певними, що сторонні оченята не зможуть зазирнути в найінтимніші місця наших гаджетів.

Приховані функції iOS 16

Зручно те, що активується ця функція автоматично при встановленні iOS 16. Так, спробуйте зайти в той ж таки розділ “Альбоми” і побачите там теки “Приховані” й “Недавно видалені”. Спробуйте відкрити їх і гаджет одразу буде вимагати від вас біометричної ідентифікації користувача або введення пароля.


Батарея у відсотках

З моменту випуску iPhone X всі користувачі найсучасніших моделей Айфон могли дізнатись залишок заряду акумулятора тільки з допомогою візуального зображення батареї. Від того часу всі просили Apple повернути відсотки, але компанія закривала очі на будь-які прохання. І от, коли всі вже звикли орієнтуватись за наявним індикатором і припинили сподіватись, якась світла голова в Купертіно прийняла рішення повернути відсоткове відображення заряду, що залишився.

Приховані функції iOS 16

Зробити це ви зможете в настройках Батареї, а ми просто відмітимо, що така оперативність у виконанні прохань користувачів з боку Apple щиро втішає :)


Пароль від Wi-Fi

Якщо ви попередньо підключались до певного роутера, то тепер в настройках цієї мережі ви зможете глянути на пароль від неї. Для цього в меню налаштувань виберіть ту мережу, яка вас цікавить, торкніться кнопки “І” та в інтерфейсі, що з'явиться, клацніть по полю, в якому введено прихований пароль. Після дотику у вас буде можливість переглянути або поділитись ним.

Приховані функції iOS 16


Просторовий звук

І останнє, що ми хотіли б згадати, це можливість персонального налаштування просторового звуку фірмових навушників Apple.

Властиво, що для цього вам потрібні як самі Apple AirPods, так й iPhone, оснащений Face ID та iOS 16. Отож:
Підключіть AirPods до смартфона.
Перейдіть в налаштування Bluetooth та знайдіть потрібну модель навушників.
Натисніть значок “і” та виберіть опцію “Персоналізація просторового звучання”.
Слідуйте вимогам гаджета, щоб відсканувати геометрію своїх вух.
Збережіть отримані дані

Приховані функції iOS 16

Так, еквалайзер і алгоритми динаміків фірмової гарнітури зможуть відтворювати музику найбільш підходящим для вашої біометрії способом, тим самим даруючи ультимативний досвід від прослуховування. Наразі ми зупинимося на цих п'яти прихованих функціях, яких буде цілком досить для належного початку повноцінного ознайомлення з новою ОС. Однак якщо ви прагнете дізнатись більше і поглибити свої знання в цій сфері, радимо вам звернути увагу на інші наші матеріали стосовно iOS 16 та iPhone 14.