Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння Apple Watch Series 8, SE 2 і Ultra - який годинник купити в 2022 році

Порівняння Apple Watch Series 8, SE 2 і Ultra - який годинник купити в 2022 році

Всі ми були здивовані, коли на вересневій презентації Apple побачили не одну, а цілих три нових моделі Watch. У багатьох виникає закономірне питання: “на якій саме з показаних новинок зупинитись, якщо варто зупинятись взагалі?”. Саме на це питання ми й спробуємо відповісти, зрівнявши характеристики всіх представлених моделей смарт-годинників Apple.


Корпус Епл Вотч 2022

Ні Series 8, ні SE 2 не зраджують стилістичним традиціям своїх попередників і зовні практично не відрізняються. Так, восьме покоління представлене багатьма варіантами, які мають дві принципові різниці: розмір і матеріал — це 41 мм і 45 мм, та нержавіюча сталь і алюміній. SE 2, зроблений з алюмінію і при його розмірах 40 мм та 44 мм, є найбільш компактним, тому краще підійде для людей з тендітними руками, жінкам або дітям.

Порівняння Apple Watch Series 8, SE 2 і Ultra - який годинник купити в 2022 році

Watch Ultra, який представляє більше можливостей, отримав і значно більший корпус, щоб вмістити всі необхідні датчики й топове оснащення, а саме — 49 мм. Зроблений він із титану, який володіє високою витривалістю, але залишається легким і приємним з вигляду.
Всі моделі водонепроникні, але в той час, як Series 8 і SE 2 розраховані на занурення до 40 метрів, Ultra цілком можуть витримати й 100, і тільки вони відповідають армійському стандарту MIL-STD-810.


Дисплей Епл Вотч Ультра

Всі моделі оснащені мініатюрними OLED-панелями, але реальна різниця між ними все-таки помітна. Проявляється це в першу чергу через рамки дисплеїв. У восьмого покоління вони найменші, тому й виглядає саме ця модель найбільш привабливою. Рамки SE 2 нагадують ті, які мали Series 4, тому в сучасних реаліях виглядають доволі незграбно.

Порівняння Apple Watch Series 8, SE 2 і Ultra - який годинник купити в 2022 році

Ultra теж має солідні рамки, що, однак, пояснюється підвищеною стійкістю корпусу до ударів та необхідністю додаткового захисту екрана.


Функції Епл Вотч Ультра

О, це якраз та частина, де й починається все найцікавіше. І раціонально буде обирати найкращий для себе Apple Watch якраз спираючись на потрібні вам функції. Почнемо з SE 2 — базового представника з-поміж нашої трійці.

Він може запропонувати такі цікаві функції:
Аналіз сну.
Компас і GPS.
Режими тренувань.
Визначення ДТП і падінь.
Висотомір.
Відстеження менструальних циклів.

Series 8, як повноцінний представник нового покоління, отримав всі ті можливості, які тільки можуть запропонувати в Купертіно. Адже, якби не було Ultra, то саме восьме покоління мало б займати місце флагмана. Тож, окрім вище зазначених функцій, Series 8 може похизуватись ще й такими фішками:

Дисплей Always-On.
Відстеження насиченості крові киснем.
ЕКГ.
Відстеження менструального циклу з ретроспективними оцінками овуляції.
Двокомпонентний термометр, який може визначати температуру навколишнього середовища і тіла користувача.
Швидка зарядка.

Порівняння Apple Watch Series 8, SE 2 і Ultra - який годинник купити в 2022 році

Тим часом Ultra можуть похвалитись найбільшим функціоналом серед представлених новинок, але справедливо буде визнати, що більша частина унікальних для цієї моделі фішок навряд чи стануть в пригоді людям, які не пов'язують своє життя з різноплановим активним відпочинком. Це:

Кнопка керування, яку можна настроїти під виконання певної дії.
Яскравість дисплея 2000 ніт (у 8 і SE всього 1000).
Сирена з гучністю в 86 децибелів.
Двочастотний GPS.
Вузьконаправлені застосунки.


Час автономної роботи

Слабке місце кожних Apple Watch, і поки що бренду не вдається нівелювати його. Однак саме цього року відбувся найбільший поступ в розв'язанні даної проблеми завдяки новому Режиму енергозбереження. Він дозволяє гаджету вимкнути всі другорядні процеси та продовжити час роботи акумулятора у два рази. В цьому режимі Series 8 і SE 2 можуть працювати 36 годин замість заявлених 18, а Ultra — 60 замість 36.

Порівняння Apple Watch Series 8, SE 2 і Ultra - який годинник купити в 2022 році

Отак, хитрим програмним рішенням вдалось частково перекрити недолік, з яким розробники вже декілька років не можуть впоратись.


Висновок: який Apple Watch купити в 2022 році?

Підсумуємо. З розглянутих нами моделей Apple Watch SE 2 є базовим варіантом. Лінійка являється всього лиш новою ітерацією оригінального SE і не має відмінностей за виключенням нового процесора і більш сучасних датчиків. Якщо ви шукаєте бюджетну пропозицію, то SE 2 буде ідеальним варіантом для вас. Проте добре вивчіть доступні пропозиції, адже оригінальні SE хоч вже і зняли з виробництва, залишаються хорошим гаджетом і будуть трішки дешевші, ніж SE 2022-го року.

Епл Вотч 8 — майже флагман цього року. Знову ж таки, оцінимо доцільність придбання опираючись на його найближчого предка, Серію 7. Чи може нове покоління запропонувати настільки багато, щоб власникам “Сімки” (чи навіть “Шістки” і “П’ятірки”) варто було витрачати 400+ доларів на покупку? Та ні. Восьма серія — це хороший гаджет з широким функціоналом, але вартий він своїх грошей тільки в тому випадку, якщо ви володієте четвертим або ще старшим поколінням, або взагалі не мали раніше справи з Apple Watch і хочете починати з найкращого.

Серія Ultra — відверте загравання в сторону спортивних годинників типу Garmin, з їх міцними корпусами та різними можливостями. З однією відмінністю — бездоганним Retina-дисплеєм, якого так бракує конкурентам. Цей годинник зможе запропонувати справді багато, але подумайте, чи буде те все вам потрібно. Якщо ви не вважаєте себе авантюристом, а гірські простори та морські глибини з радістю проміняєте на комфорт рідної домівки, обирайте Series 8. Однак якщо пригоди завжди кличуть вас, то Ultra точно буде вас надійним компаньйоном в кожній з них.