Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння iPad Air 5, iPad 10 та iPad 9: який планшет краще купити?

Порівняння iPad Air 5, iPad 10 та iPad 9: який планшет краще купити?

У свій час вихід першого планшета iPad спричинив справжній фурор, але час минав, з'явились нові версії яблучних планшетів під назвою Air та Pro, які й поцупили увагу публіки. І, поки його більш довершені родичі купались в популярності, класичний Айпад був вірний вінтажній стилістиці та кнопці Home, що робило його своєрідним гидким каченям в сімействі.

10-те покоління iPad отримало чимало змін, і нарешті Apple вдалось створити достойний бюджетний планшет. Та як показує себе iPad 10 на фоні Apple iPad 9 та Apple iPad Air 5 і чи вдалось йому врешті стати лебедем? Пропонуємо розібратись.

Порівняння iPad Air 5, iPad 10 та iPad 9: який планшет краще купити?

Дизайн iPad

З точки зору дизайну, iPad 10 отримав, напевно, найбільш значущі зміни за весь час існування базової лінійки планшетів Apple в принципі. Врешті відмовившись від кнопки Home і надавши корпусу сучасної естетики, та ще й отримавши гарний асортимент свіжих та сміливих кольорів, 10 покоління iPad справді відчувається ковтком свіжого повітря.

Ідентифікацію по Touch ID перемістили у бічну кнопку, а фронтальна камера змістилась у верхній правий кут, що значно полегшує її використання в режимі альбомної орієнтації.

Те саме стосується й Air 5, адже дизайн двох гаджетів непогано перегукується між собою, тому тактильні та візуальні враженні від використання будуть практично на одному рівні. А от iPad 9 виглядає як артефакт старовини. Йому більше підходять полиці антикварних магазинів, ніж вітрини сучасних гіпермаркетів електроніки.

Дисплей Айпад

Ще одна зміна iPad 10, яка стала можлива завдяки вищезгаданій дизайнерській інновації — це збільшення площі дисплея. Здихавшись кнопки Home, розробники отримали більше площі для екрана і збільшили його на 0.7 дюйма — з 10.2 до 10.9 дюймів в діагоналі.

Цей показник є аналогічним Air 5. Більше того, зросла й роздільна здатність — тепер вона становить 2360 x 1640 пікселів і зображення виходить ще більш деталізованим та чітким. Дисплей iPad 9 хоч і залишається відносно непоганим у порівнянні з продукцією конкурентів, на фоні інших iPad помітно програє.

Порівняння iPad Air 5, iPad 10 та iPad 9: який планшет краще купити?

Продуктивність Айпед

Нове покоління отримало чип A14 Bionic, продуктивність центрального процесора якого на 20% вища, ніж в A13 Bionic, на базі якого й створено минулорічний iPad 9. Нейронний рушій та графічний процесор A14 Bionic швидші за свого прямого попередника відповідно на 80% та 10%.

Але те, що реально відчує рядовий користувач, так це підтримка Wi-Fi 6. Вона забезпечує на 30% швидшу передачу даних, що в парі з яскравим та чітким дисплеєм робить iPad 2022 хорошим варіантом як для роботи, так і для дозвілля.

Натомість iPad Air 5 отримав у вигляді своєї серцевини чип М1, який Apple використовують у власних ноутбуках. Тому зрозуміло, що ні iPad 10, ні тим більше 9 покоління, і поряд не стояли з можливостями, які може подарувати Air 5.

Порівняння iPad Air 5, iPad 10 та iPad 9: який планшет краще купити?

Камера Apple iPad

Навряд чи першочерговим вашим мотиватором в покупці планшета буде камера. Оцифрування документів, фотка домашнього улюбленця чи відеодзвінок — ось 90% застосувань камер більшості планшетів.

І будь-яка з трьох розглянутих моделей з цим чудово справиться. Камери iPad Air 5 та iPad 10 загалом нічим не відрізняються, в той час, як “дев'ятка” в якості їм трохи програє, та це не так критично.


Висновок: який Айпад купити у 2022 році?

Зрозуміло, що основна конкуренція буде відбуватись між iPad Air 5 та iPad 10. З виходом новинки минулорічний iPad 9 повністю втратив свою актуальність. Але ж яку саме модель все-таки обрати?

На це питання вам допоможе знайти відповідь першопричина, згідно з якою ви бажаєте придбати планшет — якщо це робота з документами, навчання чи пошук надійного медіа-програвача — iPad 10 буде більш оптимальним рішенням.

Якщо ж ви прагнете використовувати девайс для тяжчих завдань, наприклад обробки відео, малювання чи 3D-моделювання, то Air 5 з його довершеним чипом М1 і підтримкою Apple Pencil 2 стане у ваших руках значно кориснішим інструментом, ніж його бюджетний родич.