Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Огляд Apple TV 4K 2022

Огляд Apple TV 4K 2022

Хоч чутки про новий Apple TV ходили доволі давно, ми все ж були здивовані анонсом нової моделі так швидко, адже з моменту випуску попередньої версії пройшло не більше року. В той же самий час, інтервал між представниками першого та другого поколінь потокових пристроїв Apple становив 4 роки.

За словами компанії, Apple TV 4K 3-го покоління "потужніший, захопливіший і доступніший, ніж будь-коли, так й ще пропонує вражаючу кінематографічну якість". Тож давайте разом поглянемо на напрацювання, яких Купертіно вдалось досягти за цей рік.

Огляд Apple TV 4K 2022

Основні особливості

Двома головними особливостями, котрі значно покращують досвід від користування цим девайсом є новий чіп A15 Bionic, який забезпечує більш плавну та швидку роботу, а також додавання підтримки HDR10+ для ще приємнішої картинки.

Як і попередник, Apple TV 4K 2022 оснащений пультом дистанційного керування Siri Remote і працює на базі елегантної та інтуїтивно зрозумілої tvOS.

Огляд Apple TV 4K 2022

Доступні моделі

Нове покоління Apple TV представлене у двох моделях, які різняться своїми конфігураціями та ціною, але загалом є дешевшими, ніж минулорічна модель на старті:

Звичної моделі Apple TV HD, яка виконувала роль бюджетної версії, більше не буде.

Дизайн та конструкція

Виглядає новинка ідентично до свого попередника — чорна і вишукана квадратна коробка з делікатним логотипом бренду зверху, портами у задній частині корпусу та індикатором живлення спереду.

Уже вищезгаданий чип A15 Bionic є потужним джерелом для покращень. Порівняно з моделлю 2021 року, яка працювала на базі А12, Apple TV 4K 2022 пропонує на 50% швидшу роботу процесора, на 30% кращу роботу графічного процесора та на 30% менше енергоспоживання, адже А15 використовує систему охолодження без пропелерів.

Огляд Apple TV 4K 2022

Пульт керування

Оновленням, яке найбільше нам сподобалось в моделі Apple TV 2021-го року був саме переосмислений пульт Siri Remote. Цей сріблястий прилад має набір з інтуїтивно зрозумілих чорних кнопок для навігації в інтерфейсі tvOS та додаткову кнопку для виклику асистента Siri, якщо ви побажаєте скористатись голосовими командами. Заряджається пульт через кабель Lightning.

Функції

На додачу до вже наявного Dolby Vision, цьогорічна новинка матиме підтримку HDR10+. На жаль, поки що не весь контент випускається в цих форматах, але ті фільми чи серіали, які їх підтримують, будуть яскравішими та ще більш насиченими, із розширеним діапазоном кольорів і більшою контрастністю.

Бездоганний звук забезпечують три системи програвання — Dolby Atmos, Dolby Digital 7.1 або Dolby Digital 5.1. Apple TV 4K 2022 ідеально працює з іншими пристроями в екосистемі Apple для передачі інформації чи повноцінного використання в системі розумного будинку. Також вам будуть доступні потокові програми Apple та сторонніх виробників, наприклад Apple Arcade і Netflix, щоб ваше дозвілля було максимально яскравим.

Огляд Apple TV 4K 2022

Висновок: чи варто купити Епл ТВ 4К 2022?

Оцінюючи всі переваги нової моделі, можна сказати, що зі своїми потоковими пристроями Apple пішли перевіреним шляхом повільних, але хороших покращень. В лиці Apple TV 4K 2022 ви отримаєте стабільний та економний прилад, який забезпечує дивовижну картинку та бездоганний звук.