Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Десять років без Стіва Джобса

Десять років без Стіва Джобса

Минуло десять років, відколи Стів Джобс покинув посаду генерального директора корпорації Apple, яку він заснував у гаражі поблизу рідного дому. І вже через кілька місяців, 5 жовтня 2011 року Стів Джобс відійшов у вічність після тривалої боротьби з онкологією.

Джобс був не просто розробником, що закоханий у напівпровідники та мікросхеми, а й творцем, якого надихав дзен-буддизм та творча спадщина школи Bauhaus. Він став одним з перших лідерів Кремнієвої долини та залишив у спадок “новий погляд” на дизайн електроніки. Функціональність та мінімалізм — ці дві догми до сьогодні залишились актуальними для розробників та творців компанії Apple.

Десять років без Стіва Джобса


Історія становлення генія розпочалась у далекому 1976 році, коли молодий Стів Джобс спільно зі своїм другом Стівом Возняком заснував невелику компанію Apple Computer Company. Ще тоді, у 21 рік Джобс встиг добряче дослідити світ та набратись досвіду у Hewlett-Packard та Atari, стати на стежку дзен-буддизму в Індії, а також пожити у комуні хіпі.

Скоріш за все, саме різноманітний досвід дозволив друзям створити та презентувати у 1984-му році Macintosh, який кардинально змінив увесь ринок персональних комп’ютерів. Та через рік після вдалого старту Стів Джобс був вимушений покинути компанію Apple. Таке рішення ради директорів привело до велетенських збитків, масового скорочення штату та репутаційних втрат бренду.

Десять років без Стіва Джобса


У 1996 році розпочалась ера “ренесансу” Apple, адже Стів Джобс погодився повернутися. Спільно з британським дизайнером Джоні Айвом, Джобс розпочав роботу над новими пристроями та секретними прототипами.

Шанувальники та критики погоджуються, що найкрутіші продукти корпорації були створені під ретельним керівництвом Джобса. Поява оригінальних iMac і MacBook, а також iPod, iPhone та iPad — зробила Apple світовим лідером у своїй галузі.

У 2011 році Джобс оголосив про те, що передає свій пост CEO — тогочасному операційному директору Apple Тіму Куку. Через кілька місяців геніальний Стів Джобс відійшов у вічність.

Десять років без Стіва Джобса


Заслуги творця та розробника визнають не лише колеги, фанати бренду та друзі, а й конкуренти. Джоні Айв часто згадує спільну роботу зі Стівом, як одні з кращих днів свого життя, а також зазначає, що йому бракує спільних розмов.

Білл Гейтс неодноразово називав Джобса генієм під час своїх інтерв’ю:

"Його здатність підбирати людей, його чуття до людей, навіть з тими навичками, яких у нього самого немає, абсолютно феноменальні".

Генеральний директор Samsung Чхве Гі Сон також визнавав заслуги засновника корпорації Apple:

"Джобс зробив кілька революційних змін у сфері інформаційних технологій і був великим підприємцем".

Десять років без Стіва Джобса


Команда Ябко віддає данину пам’яті генію, візіонеру та творцеві Стіву Джобсу, який познайомив нас з унікальними витворами технологічного мистецтва. Щиро сподіваємось, що справа та філософія Стіва Джобса отримає продовження у всіх наступних поколіннях високотехнологічних пристроїв від творців з Купертіно.