Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16: на що звернути увагу під час покупки

Apple MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16: на що звернути увагу під час покупки

У момент коли корпорація Apple оголосила про оновлення високопродуктивних MacBook Pro — радощам поціновувачів продукції Apple не було меж. Новинки оснастили мікросхемами M2 Pro і M2 Max, що також позитивно відобразилося на автономній роботі. З’явилися порт HDMI 2.1, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E. На якій моделі зосередитися — розберімося в статті.

Технічні характеристики MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16

— Дисплей Liquid Retina XDR зі широким колірним охопленням P3, технологіями True Tone і ProMotion. Пік яскравості — 1 600 ніт. Розмір дисплея складає 14,2 або 16,2’’.

— Кремнієвий чипсет M2 Pro або M2 Max на кристалі (SoC). Максимальна конфігурація — 12 ядер ЦП, 19 ядер ГП для M2 Pro або 38 ядер ГП для M2 Max.

— Медіадвижок з апаратним прискоренням H.264, підтримкою ProRes і ProRes RAW.

— Нейронний 16-ядерний движок.

— Опція об’єднаної пам’яті на 16, 32, 64 або 96GB. Пропускна здатність складає 400 Гб/с.

— Сховище на 512GB, 1TB або 2TB.

— Покращена камера FaceTime зі сигнальним процесором і функціями обчислювального відео.

— Стереозвук з використанням трьох студійних мікрофонів, шести високочастотних і низькочастотних динаміків. Підтримка просторового звуку Dolby Atmos.

— Magic Keyboard з інтегрованою підсвіткою та повнорозмірними кнопками. Трекпад Force Touch.

— Літій-полімерний акумулятор, здатний працювати 18 або 22 години в умовах відтворення відео.

— Порт для навушників, роз’єм Thunderbolt 4 (x3), слот для карток SDXC.

— Підтримка двох зовнішніх дисплеїв 6К з частотою 60 Гц (для M2 Pro). Для M2 Max: три зовнішні дисплеї 6К або один 4К з частотою 60 Гц.

— Комплектація адаптером живлення з потужністю 67, 96 або 140 Вт. Синхронізація з MagSafe 3.

Apple MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16: на що звернути увагу під час покупки

Виважений лаконічний дизайн

Ноутбуки доступні для замовлення у відтінках Silver і Space Gray. Корпус не має заокруглених країв, тому виглядає лаконічно. Клавіатура повністю чорна, що відрізняється від MacBook Pro 13.

Відсутність сенсорної панелі

Сенсорний рядок, який вважався складовою дисплея з інтеграцією в клавіатуру, залишився в MacBook Pro 13. Висококласні гаджети отримали повнорозмірні функціональні клавіші.

Можливості з’єднання та роз’єми

Якщо 13-дюймовий ноутбук отримав лише 2 порти Thunderbolt 3, то представлені моделі — три роз’єми Thunderbolt 4. Також доступний HDMI 2.1, слот для карток SDXC, 3,5-міліметровий роз’єм для навушників. Користувач має змогу приєднати чотири зовнішні дисплеї. Цей факт робить MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14 універсальним варіантом для професіоналів у різних сферах.

Apple MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16: на що звернути увагу під час покупки

Розмір дисплея та основні технології

Екран на 16,2’’ — повноцінна заміна ПК. Дисплей пропонує більше місця для розміщення вікон і використання професійних програм, що виграють від додаткової площі. Дисплей на 14,2’’ — краще, ніж планшет. Нові гаджети також відрізняються тонкими лицьовими панелями, меншою виїмкою для камери FaceTime. Співвідношення сторін 16:10 залишилося незмінним.

Високопродуктивні MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14 отримали дисплей Liquid Retina XDR з мінісвітодіодами, що забезпечує глибокий чорний колір, розширений динамічний діапазон, кращу передачу кольорів. Частота оновлення підвищується до 120 Гц завдяки технології ProMotion. Тому представлені моделі — найкращий варіант для перегляду спортивних матчів, комп’ютерних ігор, редагування HDR-контенту.

Чипсет: M2 Pro або M2 Max

Мікросхеми на кристалі M2 Pro і M2 Max дають змогу використовувати 4 додаткових ядра ЦП, 28 додаткових ядер ГП, на 80GB більше об’єднаної пам'яті, якщо порівнювати з M2. Новітні мікросхеми орієнтовані на професіоналів, тоді як M2 — на середньостатистичних користувачів.

Apple MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16: на що звернути увагу під час покупки

Камера FaceTime

MacBook Pro з 14- або 16-дюймовим екраном має значно кращу вебкамеру з роздільною здатністю 1080p в порівнянні з 13-дюймовою моделлю з роздільною здатністю 720p. Для регулярних відеодзвінків — стане в пригоді.

Оновлений стереозвук

У новітніх моделях повністю переробили систему звучання. З’явилися шість динаміків з підтримкою просторового звуку під час відтворення музики або відео з Dolby Atmos.

Батарея і заряджання

Технологія швидкої безпровідної зарядки MagSafe 3 дає змогу приєднувати шнур з використанням магнітів. Відомо, що 14-дюймовий MacBook Pro працює до 18 годин, а 16-дюймовий — 22.

Отже, професіонали, що вимагають великих і точних дисплеїв, додаткових роз’ємів, велику кількість пам’яті й пікову продуктивність повинні зосередитися саме на MacBook Pro 16 або MacBook Pro 14.