Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

Корпорація Apple на всю готує осінню презентацію Apple iPhone 15. Швидше за все, смартфон з'явиться на ринку восени 2023 року. Тож можна почекати новинку, навіть якщо в планах немає покупки флагмана, адже ціна iPhone та іншої продукції попередніх років суттєво знизиться.

Однак з бажаною моделлю iPhone варто визначитися заздалегідь, і при цьому врахувати безліч важливих факторів та ознайомитися з особливостями кожної моделі. Тому команда Ябко пропонує ближче познайомитись із найпопулярнішими варіантами смартфонів від Apple.

ТОП смартфонів Apple у 2023 році

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

1. Топовий iPhone 14 Pro Max

Представлений смартфон — найкращий варіант на ринку. В основі — A16 Bionic, створений за 4-нанометровим техпроцесом. Чипсет ефективніший на 25%, ніж попередник. Уперше iPhone отримав основну камеру на 48 Мп. З’явилася виїмка Dynamic Island, де заховали селфі-камеру. Підтримується функція Always-on-Display. Недолік — ціна, що стартує від 44 270 грн.

2. Базовий iPhone 14

За продуктивну роботу відповідає процесор A15 Bionic, як у лінійці 13-го покоління. Ключові особливості — захисне покриття Ceramic Shield, оновлена основна камера з технологією Photonic Engine, фронтальний об’єктив з автофокусом, підтримка супутникового зв’язку. Єдине логічне питання — чи варто переплачувати або ж зупинитися на iPhone 13.

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

3. Гідний iPhone 13 Pro

Смартфон працює на A15 Bionic. В одному продукті зібрали всі фішки й інновації, включно з:

  • Зменшеною виїмкою FaceID;
  • 6,1-дюймовим дисплеєм з підтримкою ProMotion і піковою яскравістю 1200 ніт;
  • Акумулятором на 3 080 мА*год;
  • Потрійною системою камер, включно зі сканером LiDAR;
  • Підтримкою 5G.

На iPhone 13 Pro доступний режим ProRes, що відповідає за створення розкішних світлин. Також з’явився «Кіноефект» у режимі відео. Макрозйомка дає змогу вловлювати об’єкти на відстані 2-х см.

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

4. Практичный iPhone 13

Зовні важко помітити різницю між iPhone 13 і базовою версією попереднього покоління. Змінився дисплей:

  • Виїмка FaceID зменшилася на 20%;
  • Яскравість підвищилася на 28%;
  • OLED-матриця повільніше розряджає акумулятор.

Всередині — процесор A15. Динамік змістився вгору. Палітра відтінків розширилася. Покращилися можливості основної системи камер:

  • Коротка витримка;
  • Smart HDR 4;
  • Режим «Кіноефект».

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

5. Оптимальний iPhone 12

Базову версію смартфона Apple можна сміливо купувати найближчі 4–5 років. Працює на процесорі A14, потужності котрого достатньо середньостатистичному користувачеві. За картинку відповідає 6,1-дюймовий OLED-дисплей. Доопрацювали нічний режим. Повернули MagSafe.

6. Преміальний iPhone 12 Pro Max

Модель досі залишається одним з найкращих варіантів для роботи з фото або відео. Додали матричну стабілізацію, сканер LiDAR. За швидкість і продуктивність відповідає A14 і 6GB ОЗП. Придивіться до відтінку Pacific Blue, який вважається найпомітнішим у палітрі Apple. Якщо тримали в руках iPhone 13 Pro Max, то може здатися, що об’єктив трохи виступає. Однак це ніяк не впливає на користувацький досвід.

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

7. «Народний» iPhone 11

Найдоступніший варіант на ринку за ціною. При цьому підтримує безпровідну зарядку MagSafe з використання допоміжного кейса, працює на базі мікросхеми A13, непогано передає кольори, попри LCD-матрицю.

8. Бюджетний iPhone XR

Смартфон з повноекранним форм-фактором. Підійде користувачам, що тільки знайомляться з технікою Apple. Навіть з однією основною камерою вдасться зробити гідні фото. Недолік — відсутність нічного режиму. Вбудованого акумулятора вистачає на 8–10 годин активної роботи.

Який iPhone купити: вибираємо найкращий у 2023 році

9. Компактний iPhone SE (2022)

Краще доплатити й купити iPhone 11, якщо потрібен смартфон з конкурентними характеристиками. Однак компактний Айфон SE — варіант для школярів і пенсіонерів. Також стане в пригоді як допоміжний телефон для робочих дзвінків. Сподобається прихильникам TouchID.

Отже, проаналізуйте мету купівлі нового iPhone. Тоді переходьте до огляду актуальних моделей. Не поспішайте продавати старенький смартфон Apple з виходом iPhone 15, адже ризикуєте втратити 10–15% виручених коштів.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ