Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14: шість ключових відмінностей

MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14: шість ключових відмінностей

Оригінальні ноутбуки Apple MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14 мають більше схожості, ніж інші моделі Mac. При цьому висококласні гаджети отримали як мінімум 6 важливих відмінностей в плані дизайну, функцій і можливостей. На них варто звернути увагу, коли плануєте покупку.

Розмір дисплея

Перше, що впадає в очі — розмір дисплея. Точні параметри: 14,2 і 16,2 дюйма відповідно. Останній варіант — повноцінна заміна ПК. Топовий варіант для професіоналів, які працюють в режимі багатозадачності. Моделі на 14,2’’ достатньо тим, хто раніше працював з планшетом.

Виїмка під камеру FaceTime залишилася незмінною. Це не означає, що варто купувати гаджет зі ширшим дисплеєм. Співвідношення сторін не змінилося — 16:10.

MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14: шість ключових відмінностей

Форм-фактор

Логічно, що MacBook Pro 16 відрізняється габаритами. Товщина перевищує 14-дюймовий ноутбук на 0,13 см, вага — на 0,5 кг. Якщо доводиться носити пристрій на роботу, то MacBook Pro 14 — оптимальний варіант завдяки портативності й компактності.

Базова комплектація

Будь-який гаджет вдасться апгрейднути до M2 Max. Якщо юзерові вистачає базової продуктивності або ж не хочеться витрачати багато грошей, зупиніться на стандартних комплектаціях:

  • Для MacBook Pro 14 — 10-ядерний ЦП, 16-ядерний ГП на базі M2 Pro.
  • Для MacBook Pro 16 — 12-ядерний ЦП, 19-ядерний ГП на базі M2 Pro.

MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14: шість ключових відмінностей

Режим високої потужності

Тим, хто вирішив купити MacBook Pro 16, доповнений мікросхемою M2 Max, доступний режим High Power Mode. Завдання — покращувати продуктивність, коли доводиться відповідати вимогам довгого та інтенсивного робочого навантаження. Наприклад, під час корекції кольору відео 8К у форматі ProRes.

При активації режиму — пріоритет за енерговитратними системними процесами. Застосовуються комплексні можливості M2 Max. Режим High Power Mode — повна противага функції низького енергоспоживання, яка націлена на подовження роботи акумулятора.

Автономна робота

Більший корпус MacBook Pro 16 — місткіший акумулятор. Корпорація стверджує, що пристрій працює до 22 годин без підзаряджання. Для MacBook Pro 14 показник зменшується на 4 години — до 18 годин.

MacBook Pro 16 та MacBook Pro 14: шість ключових відмінностей

Процес заряджання

Для відновлення енергії MacBook Pro 14 можна вибрати адаптер з потужністю 67 або 96 Вт. Для 16-дюймової моделі — 140 Вт. В обох випадках підтримується функція швидкого заряджання, а також MagSafe 3. Однак новий Apple MacBook Pro 14’’ має вагому перевагу — використання роз’єму USB-C/Thunderbolt 4 для активації швидкісного режиму.

Ціна MacBook Pro 16 значно вища, ніж вартість 14-дюймової моделі. Тож впевніться, що додаткова площа дисплея, покращена автономність і режим високої потужності — те, що точно потрібно. Для виконання повсякденних задач і роботи поза домом вистачає MacBook Pro 14.