Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple працює над стилусом Apple Pencil, сумісним із гарнітурою Vision Pro

Apple працює над стилусом Apple Pencil, сумісним із гарнітурою Vision Pro

Від коли Apple випустила свою нову гарнітуру змішаної реальності Vision Pro, з'явилися чутки про активну розробку нового Apple Pencil, оптимізованого для роботи з цим пристроєм. Цей стилус міг би відкрити нові горизонти для користувачів, дозволяючи їм створювати мистецтво безпосередньо у застосунках Vision Pro, таких як Freeform чи Pixelmator.

Поки ще немає чіткості щодо того, яким чином VisionOS, яка є операційною системою Vision Pro, інтегруватиме Apple Pencil. Однак, можливо, стилус дозволить малювати на фізичних поверхнях, як-от столах, трансформуючи ці малюнки у віртуальний простір Vision Pro в реальному часі, з урахуванням тиску та кута нахилу, перетворюючи таким чином навколишній світ на об’ємне полотно для втілення творчих задумів.

Apple працює над стилусом Apple Pencil, сумісним із гарнітурою Vision Pro


Спільно з можливим запуском оновлення для iPad Pro та iPad Air у квітні цього року може бути представлений і новий Apple Pencil, але інформація про його інтеграцію з VisionOS залишається непідтвердженою. Також невідомо, коли саме функціонал підтримки стилуса може з’явитися у visionOS. Вже цього тижня розробники можуть отримати доступ до першої бета-версії visionOS 1.2, а оновлення visionOS 2, ймовірно, буде оголошено на щорічній конференції WWDC у червні.

Втім, як це часто буває з інноваціями Apple, немає гарантій, що Apple Pencil з інтеграцією в VisionOS дійсно вийде на ринок, навіть після успішного проходження внутрішніх тестувань. Проте ідея малювання у відкритому повітрі за допомогою Apple Pencil, без сумніву, захоплює, і за подальшими оновленнями варто уважно слідкувати.