Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Google розпочала бета-тестування Android 15

Google розпочала бета-тестування Android 15

Прихильники пристроїв на Android давно чекають нововведень, які принесе п’ятнадцята версія операційної системи. Не так давно був офіційно опублікований перелік оновлень, який виявився доволі скромним, проте журналісти виявили в коді системи чимало цікавинок, про які хочеться розповісти більш детально.

Архівація додатків

У магазині Google Play вже можлива архівація невикористовуваних програм. Існує велика ймовірність, що така опція стане частиною Android 15. Система зможе автоматично видаляти рідкісно використовувані додатки, зберігаючи при цьому особисті дані. Це забезпечить користувачеві додатковий дисковий простір і дозволить відновити програму до первісного стану з усіма налаштуваннями за декілька натисків.

Наприклад, архівація додатка Uber зменшує використання пам'яті з 387 МБ до 17,64 МБ. При цьому зберігається особиста інформація та іконка програми на робочому столі. Функцію можна в будь-який час вимкнути.

Google розпочала бета-тестування Android 15


Обмеження на встановлення застарілого ПЗ

ОС накладає знижені вимоги безпеки на програми, що не підтримують сучасні технології, що використовують зловмисники для розповсюдження шкідливого ПЗ. Android 14 уже забороняє встановлення додатків, орієнтованих на SDK версії 24 і нижче (Android 5.1). У Android 15 очікується ще більш строгі правила: система відмовить у встановленні додатків з SDK 23 і старіші (Android 6.0). Однак, обмеження можна обійти за допомогою команди в ADB.

Нові іконки в панелі стану

Google тестує нові дизайни іконок батареї та сигналу у панелі стану, які нагадують стиль MIUI. Зокрема, випробовуються горизонтальний індикатор заряду та сегментовані іконки для Wi-Fi та мобільного зв'язку.

Удосконалена панель регулювання гучності

Android має спрощений регулятор гучності, активований кнопками на корпусі. Тепер, натиснувши на кнопку ⋮, відкриється повний інтерфейс для керування гучністю сповіщень, дзвінків, будильників та медіа. Новий дизайн буде відповідати стилю Material You, з товстішими повзунками та кнопкою для перемикання джерела аудіо.