Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone 16 Ultra: чи варто очікувати на революційне оновлення?

iPhone 16 Ultra: чи варто очікувати на революційне оновлення?

Давно очікуваний флагман, про який було заявлено ще на конференції WWDC 2024, вже скоро надійде в продаж і всі охочі зможуть купити iPhone 16 Ultra. Поки що ж вся увага прихильників яблучної техніки прикута до обговорень серед аналітиків, які володіють офіційною інформацією стосовно технічних характеристик та нововведень новинки. В статті від Ябко зібрані перевірені чутки стосовно відмінних характеристик нового Айфона, також ви дізнаєтесь якою буде ціна iPhone 16 Ultra та коли він надійде в продаж.


купити iPhone 16 Ultra


Оновлений та витончений дизайн

Звісно, прихильники з нетерпінням чекають, чим цього разу вразить зовнішній вигляд флагмана. Маємо констатувати, що це новий вид поєднання елегантності та функціональності. Кожен елемент пристрою, навіть найдрібніший, ретельно продуманий, і все для того, щоб смартфон мав витончений та надсучасний вигляд, що відрізняє його від конкурентів.

iPhone 16 Ultra, скоріше за все, отримає всі приємні особливості дизайну його “старшого брата” Pro Max, але матиме й ексклюзивні апгрейди. Зокрема, мова йде про використану нову технологію обробки титану, завдяки чому корпус має дорожчий вигляд. Це також розширить палітру унікальних кольорів для телефона. Не варто забувати й про додаткову міцність та зменшення ваги легкість.
Затвор камери можна буде спускати за допомогою кнопки Capture Button.

Найсміливішим експериментом є відмова від будь-яких фізичних кнопок. Завдяки цьому досягається мінімалістичний дизайн. На місце фізичних кнопок прийдуть сенсорні області або натискання по краях для керування функціями. Чутки також вказують на водонепроникність за стандартом IP68, тому сміливо можна буде занурювати смартфон у воду до 6 метрів протягом 30 хвилин, але це ж не обов'язково.


Новий підхід до технології екрана

Безліч чуток ходять щодо нових технологій, які використає розробник для екрана. В iPhone 16 Ultra скоріш за все будуть інтегровані нові OLED-панелі з роздільною здатністю 1290x 796 пікселів і щільністю 460 PPI. Це свідчить про те, що дисплей буде більш енергоефективним. Завдяки синій фосфоресцентній технології екрани будуть споживати набагато менше енергії.

MicroLED технології, які використані для флагмана, дозволять суттєво зменшити товщину самого дисплея, а також покращать передачу кольорів, підвищать контрастність.


Новий чіп iPhone 16 Ultra


Що дасть новий чіп?

“На борту” нового Айфона буде встановлена найновіша версія процесора A18. Дані про характеристики надпотужного процесора поки знаходяться в таємниці, але ясно одне — він отримає більше можливостей для інтеграції зі штучним інтелектом, над яким Apple працює до виходу iOS 18.

Збільшиться й обсяг оперативної пам'яті до 12 Гб, тому можна буде говорити про рекордну багатозадачністю та легку роботу з ресурсоємними додатками. Крім того, пристрій буде підтримувати WiFi 6E, чі навіть WiFi 7, а значить, якість з'єднання буде набагато кращою.


Функції iOS 18, які випереджають свій час

Безсумнівно, працюватиме iPhone 16 Ultra на анонсованій нещодавно iOS 18. Відповідь на питання, які саме функції надасть нова iOS, ми отримали на недавній виставці WWDC 2024.

  • кастомізація початкового екрана;
  • синхронізація з macOS;
  • впровадження Apple Intelligence;
  • покращення для Siri.

Це далеко не повний список того, що отримає користувач, який обере цей флагман.


Камера iPhone 16 Ultra


Світлини на рівні витвору мистецтва

iPhone 16 Ultra буде оснащений основною камерою з 48 МП сенсором, здатним знімати відео в 8K. Завдяки цьому можна буде насолоджуватися світлинами, що здатні створити справжню конкуренцію роботам з професійної фотокамери. Перископічний телеоб'єктив з 6-кратним оптичним зумом та до 60-кратного цифрового зума знімає об'єкти на великій відстані без будь-якого видимого псування якості.

Ультраширококутна камера з роздільною здатністю 12 Мп призначена для створення якісних пейзажів. Фронтальна ж камера на 32 Мп та з діафрагмою f/1.9 матиме “розумний” спалах Retina Flash, а отже ваші селфі будуть чудові, навіть якщо знімати доведеться за поганих умов освітлення.


Позбавляємось залежності від розеток

Флагманський смартфон отримав таку довгоочікувану батарею з рекордною ємністю 4400 мАг. Завдяки цьому можна не думати про зарядку цілих 30 годин!

Приємна новина — пристрій підтримує швидку зарядку потужністю 50 Вт та бездротову зарядку на 25 Вт.


Ціна iPhone 16 Ultra


Коли завітна дата запуску продаж та яка буде ціна

16 версія iPhone Ultra очікуються у вересні 2024 року, адже це вже традиційний підхід до презентації нових продуктів. Вартість моделі з 128 ГБ пам'яті та 6 ГБ оперативної пам'яті становить близько $1399, і буде доступна у сріблястому, темно-синьому та темно-сірому кольорах. Вартість, насправді, цілком виправдана, тому залишається пережити літню спеку та дочекатися початку продаж.