Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Що відомо про характеристики та дизайн iPhone 16 Ultra?

Що відомо про характеристики та дизайн iPhone 16 Ultra?

Осінні релізи Apple вже наближаються, тому кількість тих, хто хоче купити iPhone 16 Ultra, зростає в геометричній прогресії. Сама компанія-розробник також підігріває інтерес публіки до новинки, закидуючи в мережу дозовану кількість інформації про те, яка буде ціна iPhone 16 Ultra, його технічні характеристики та чим цей преміум-смартфон буде відрізнятися від свого попередника з 15 серії. В Ябко не могли стояти осторонь купи інформації, тому вибрали лише перевірену, щоб поділитися нею з фанатами яблучної техніки.

Купити iPhone 16 Ultra


Що відомо про дизайн та дисплей новинки?

Попри те, що Apple намагалась не розкривати своїх планів щодо зміни дизайну нової серії, а саме її флагмана, все ж стало відомо про революційне оновлення. В одній із топових моделей серії збільшиться розмір дисплея до 6,9 дюйма. Більшість аналітиків передбачають, що це буде iPhone 16 Pro Max, проте інші не виключають можливості, що й iPhone 16 Ultra також отримає новенький та більший дисплей.

Є повідомлення, що всі моделі Айфон 16 отримають більш енергоефективні OLED-екрани. Це припущення роблять через те, що Samsung, який саме й постачає Apple дисплеї, поступово переходить від синьої флуоресцентної технології до синьої фосфоресцентної. Це необхідно для того, щоб дисплеї використовували менше енергії.

Якщо це станеться, ми можемо побачити, як пікова яскравість iPhone 16 Ultra перевищить 2000 ніт. Дисплей Google Pixel 8 Pro вже має пікову яскравість близько 2400 ніт, тому Apple не захоче, щоб їхній найкращий телефон залишався далеко позаду. Завдяки новому процесу Border Reduction Structure рамки телефона також “схуднуть”.

Німецький промисловий дизайнер Йонас Дінерт поділився в мережі X ще у лютому 2023 року зображенням того, як може виглядати iPhone 16 Ultra, яке він описав як «12мм+ товщина — концепція Ultra». Титановий корпус iPhone на цьому зображенні мав округлі краї з плоским верхнім краєм, що сидить врівень з дисплеєм. Також були виступаючі кнопки регулювання гучності та вимикання. Поки що новіших даних стосовно того, як же буде виглядати новий смартфон немає, тобто беремо за основу своїх припущень дану версію.

Ще одна зміна дизайну, на яку ми можемо очікувати при запуску iPhone 16 Ultra, це твердотільні кнопки з тактильним зворотним зв'язком. Однією з переваг перед нині існуючими кнопками гучності є те, що вони зменшують кількість рухомих частин, які можуть зламатися з часом.

Процесор A18 Pro


Основні зміни продуктивності з чіпом A18 Pro

Перше, що варто зазначити, новий Айфон виходить восени, тому він буде працювати на новій iOS 18 з купою крутих апгрейдів. Це оновлення інтегрує в флагман функції Apple Intelligence. Ще одна функція, яку ми скоріше за все зможемо побачити в новій версії телефону, це чип A18 Pro. Більшість аналітиків вже зараз говорить про те, що цей процесор матиме цілком нові рівні потужності та енергоефективності.

Розробники також дражнять нас більшими сенсорами камери, можливо, аж до 48MP або більше для основної камери . iPhone 15 Pro Max був першим iPhone, що мав базову конфігурацію з 256GB сховища, і ми очікуємо, що це продовжиться у iPhone 16 Ultra. Є припущення з ланцюга постачання, що сховище у моделях iPhone 16 Pro буде використовувати щільніший, але повільніший тип пам'яті, тому цілком ймовірно побачити більші обсяги сховища, можливо, до 2TB.

Камери, про які будуть пліткувати професійні фотографи

Всі моделі Pro лінійки серії iPhone 16 матимуть тетрапризменні телеоб'єктиви, як ми бачили у iPhone 15. У нас є 5x оптичний зум у iPhone 15 Pro Max, тому, якщо Apple хоче зробити iPhone 16 Ultra ще більш привабливим для айфонографів, можна сміливо очікувати на потужніший оптичний зум. Наприклад, близький конкурент, Samsung S23 Ultra вже має 10x оптичний зум, тому щось подібне було б непогано, аби не сильно відставати в цьому плані. Звісно, не обійдеться й без нових технологій штучного інтелекту, які допоможуть зробити знімки більш якісними, що ставить результат зйомки смартфона на рівні з професійною камерою.

iPhone 16 Ultra в Україні


Які кольори корпусу можна буде побачити?

Якщо орієнтуватися на перевірені чутки щодо нових моделей, ми матимемо чотири варіанти кольорів: чорний, білий, сірий та рожевий. Також є певна інформація, що Apple може вибрати гладке, глянцеве покриття, замість матового титану, який є був використаний для преміум версій з п’ятнадцятої серії.

Ціна нового флагмана

Прогнозування стартової ціни для iPhone 16 Ultra - завдання не з простих, оскільки ця інформація максимально засекречена. Але ми можемо зробити обґрунтовані припущення, спираючись на останні цінові тренди. iPhone 15 Pro Max, який є найвищим за класом телефоном Apple, коштував $1199. Якщо ми побачимо новинку у вересні, то слід очікувати, що буде коштувати дорожче $1199, ймовірно, десь між $1299 і $1399.