Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як обрати Apple Pencil — різниця між поколінням, функції, характеристики, сумісність?

Як обрати Apple Pencil — різниця між поколінням, функції, характеристики, сумісність?

Недавній анонс нового Apple Pencil розширив асортимент фірмових стилусів Apple до трьох варіантів. Кожен з них, хоч і має у своїй основі спільну концептуальну думку, відрізняється від “побратимів” деякими нюансами. В цій статі ми більш детально розповімо про них, що ви змогли підібрати для свого iPad найкращий аксесуар.

Як обрати Apple Pencil — різниця між поколінням, функції, характеристики, сумісність?

Apple Pencil 1 проти Apple Pencil USB-C

Дебютний Apple Pencil, багато в чому знаковий для компанії та ринку загалом, на жаль, відчутно втратив свої позиції після виходу другого покоління. Він пропонує піксельну точність, низьку затримку, а також чутливість до нахилу та сили натиску. Дизайн першого покоління є найпростішим з трійки Apple Pencil — глянцеве покриття виглядає стильно, але круглі сторони роблять аксесуар схильним до перекочування, а відсутність магнітів не дозволяє кріпити його до планшета.

На його тлі Apple Pencil з USB-C виглядає набагато сучасніше. Дизайн новинки є більш практичним, адже магнітні вставки дають змогу кріпити пристрій безпосередньо до iPad, а сумісність з майбутніми iPad обіцяє бути кращою (для використання Apple Pencil 1 потрібен буде спеціальний перехідник).

З точки зору функцій обидві версії зберігають паритет — перше покоління має функцію зчитування сили натиску, своєю чергою версія з USB-C підтримує Apple Pencil Hover для iPad Pro.

Цінова різниця між Apple Pencil 1 та Apple Pencil USB-C становить 20 доларів, що робить Apple Pencil USB-C набагато вигіднішою покупкою для більшості користувачів. Єдиною справді відчутною перевагою оригіналу є зчитування сили натиску, особливо корисне для ілюстраторів та художників. Тож якщо воно є для вас критично важливим, а доплачувати 30 доларів за Apple Pencil 2 ви не вважаєте доцільним — замисліться над тим, щоб придбати саме представника першого покоління.

Як обрати Apple Pencil — різниця між поколінням, функції, характеристики, сумісність?

Apple Pencil 2 проти Apple Pencil USB-C

Apple Pencil USB-C багато в чому копіює саме друге покоління. Їх дизайн є ідентичним, а функціонал відрізняється всього декількома “фішками”, що, однак, можуть мати особливу вагу саме для вас. Першою з них є вже згадане зчитування сили натиску, якого версії з USB-C бракує. Другою є безпровідна зарядка від планшета — хоч обидва аксесуари можуть магнітно кріпитись до айпада, тільки Apple Pencil 2 може одночасно й заряджатись.

Останньою, та не менш важливою, є подвійний дотик для зміни інструмента, який підвищує робочу продуктивність при творчих процесах, даючи змогу блискавично перемикатись між потрібними інструментами. Інші характеристики, як от піксельна точність, низька затримка та чутливість до нахилу є спільною рисою всіх трьох Apple Pencil.

Для більшості користувачів описаної різниці буде недостатньо, щоб розпрощатись з додатковими 50 доларами — саме стільки становить різниця у ціни між цими двома версіями Apple Pencil — однак творчі точно їх оцінять.

Як обрати Apple Pencil — різниця між поколінням, функції, характеристики, сумісність?

Висновок:

Всі три Apple Pencil є відмінними аксесуарами, які бездоганно виконують свої обов'язки. Роль бюджетного варіанта відіграє Apple Pencil USB-C - саме його ми й рекомендуємо тим, кого цікавлять тільки базові функції стилуса. Якщо вам потрібні розширені можливості, тоді варто розглядати Apple Pencil 1 або Apple Pencil 2. Друге покоління подарує вам ультимативний досвід користування фірмовими стилусами Apple, але навіть оригінальний Apple Pencil все ще буде надзвичайно корисним помічником кожного творця цифрового мистецтва.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ