Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple обговорює ліцензування технологій ШІ від Baidu для майбутньої iOS 18

Apple обговорює ліцензування технологій ШІ від Baidu для майбутньої iOS 18

Нещодавно стало відомо, що Apple веде переговори з Google про можливість використання її моделей штучного інтелекту Gemini для підтримки деяких можливостей генеративного ШІ в майбутній iOS 18 для iPhone. Водночас з'явилися повідомлення про аналогічні переговори з OpenAI. Wall Street Journal нещодавно повідомило, що Apple також обговорювала ліцензування технологій з Baidu, ймовірно, з метою задоволення потреб клієнтів в Китаї, де діють специфічні вимоги регуляторів до моделей ШІ.

На відміну від Gemini, моделі від Baidu мають схвалення китайського регулятора, в той час як Gemini від Google не доступна в Китаї через Великий Китайський Фаєрвол. Подібно, ChatGPT від OpenAI також недоступний у цій країні.

Apple обговорює ліцензування технологій ШІ від Baidu для майбутньої iOS 18


Наразі немає інформації про остаточні угоди Apple з будь-яким з цих постачальників ШІ. Очікується, що iOS 18 міститиме низку функцій на базі штучного інтелекту, деякі з яких будуть оброблятися безпосередньо на пристроях, а інші — передаватися до хмарних моделей для обробки.

Якщо дотримуватися традиції, анонс iOS 18 відбудеться у червні, перша бета-версія для розробників з'явиться влітку, а вже у вересні оновлення стане доступним для завантаження всім користувачам iPhone, а також буде встановлено на всі моделі iPhone 16.