Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Підказки у програмах для iOS 17: що це і як працює?

Підказки у програмах для iOS 17: що це і як працює?

Команда Apple під час презентації на WWDC анонсувала безліч крутих фішок та доповнень в операційних системах для оригінальних Apple iPhone, iPad, Mac, Watch. Звісно, що у шаленому потоці новинок, важко звернути увагу на все й одразу. Але все ж є кілька фішок які точно варто відзначити.

Одне з топових доповнень — це нова структура TipKit, яка дозволить розробникам пропонувати підказки у своїх програмах для iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 і tvOS 17. Ці поради можуть допомогти виявити приховані функції, виділити абсолютно нові можливості, показати швидший спосіб виконання завдання тощо.

Підказки можуть з’являтися поруч із кнопкою чи іншим елементом інтерфейсу користувача в додатку в певний момент, надаючи контекстну інформацію про функції. Звичайно, програми вже можуть пропонувати власні підказки та корисну інформацію, але Apple тепер надає нативне рішення з узгодженим дизайном.

Як саме це працюватиме в реальності та чи дійсно спростить користування? Дізнаємось вже незабаром, адже iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 і tvOS 17 будуть випущені для усіх користувачів вже восени цього року.

Підказки у програмах для iOS 17: що це і як працює?