Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iOS 17: дата виходу, що нового, які пристрої підтримує?

iOS 17: дата виходу, що нового, які пристрої підтримує?

Щорічна конференція WWDC завжди несе в собі багато цікаво, демонструючи технологічні новинки, які очікують нас в найближчому майбутньому. Цього року Apple відхилили завісу з безлічі апаратних та програмних проектів, серед яких є й нова версія операційної системи для iPhone — iOS 17.

“З iOS 17 ми зробили iPhone більш персональним та інтуїтивно зрозумілим, детально переосмисливши функції, на які ми всі покладаємося щодня” — такий коментар залишив Крейг Федерігі, віце-президент департаменту з розробки програмного забезпечення. Тож від оновленої системи можна очікувати як поглиблення вже наявних функцій, так і впровадження нових цікавих фішок.


iOS 17: дата виходу, що нового, які пристрої підтримує?

Покращена візуалізація телефонних дзвінків

Для багатьох користувачів додаток Телефон є одним з найбільш використовуваних, тому в iOS 17 спеціалісти з Купертіно вирішили поліпшити його візуальну складову. Тепер ви зможете використовувати так звані Банери Контактів — поєднання різноманітних шрифтів, фотографій або Memoji для кожного окремого контакту, щоб додати вхідним дзвінкам емоцій. Live Voicemail покращує деякі аспекти голосової пошти, наприклад ви зможете підняти слухавку, поки користувач залишає голосове повідомлення або перетворити повідомлення з аудіо в текстовий формат.

iOS 17: дата виходу, що нового, які пристрої підтримує?

Голосові та відео повідомлення в FaceTime

З оновленим додатком FaceTime з'явиться змога залишати голосові та відео повідомлення, якщо користувач, якому ви телефонували, був недосяжним. Більше того, FaceTime стає частиною Apple TV, і з камерою Continuity ви зможете насолоджуватись якісними відео-дзвінками на великому екрані.


Покращення Повідомлень

iOS 17 пропонує новий погляд на листування, щоб покращити спосіб спілкування між користувачами. Це включає в себе розширену бібліотеку стікерів, можливість створювати власні стікери, потужний Пошук з різними фільтрами, спеціальні індикатори, які показуються, коли саме співрозмовник залишив бесіду та перетворення аудіо повідомлень в текст.

Але найцікавішою є нова функція Check In, з допомогою якої можна сповістити рідних про досягнення певної точки призначення, наприклад кінця довгої автомобільної поїздки чи повернення дітей зі школи. Якщо користувач вчасно не “зачекіниться”, ви отримаєте сповіщення з місцезнаходженням пристрою, рівнем заряду акумулятора та станом стільникового зв’язку в місцевості.

iOS 17: дата виходу, що нового, які пристрої підтримує?

Поліпшений обмін інформацією

Нова функція NameDrop дозволяє обмін контактами просто піднісши один iPhone до іншого. А вдосконалення AirDrop та SharePlay внесли додатковий рівень швидкості та стабільності в передачу файлів чи спільні розваги.


Покращення автовиправлення

З iOS 17 введення тексту стало як ніколи простим. Довершені алгоритми машинного навчання можуть визначати та виправляти більше орфографічних помилок, а також робити текстові рекомендації по мірі того, як ви друкуєте.


StandBy

iOS 17 представляє новий режим StandBy, який змінює взаємодію з iPhone під час зарядки. Коли гаджет підключений до електромережі та знаходиться в альбомній орієнтації, він перейде в спеціальний повноекранний режим очікування, в якому використовуються різні стилі циферблатів, ваші улюблені фотографії або віджети.

iOS 17: дата виходу, що нового, які пристрої підтримує?

Journal

Абсолютно нова функція Journal дає змогу перетворити iPhone на власний цифровий щоденник. На основі останніх подій, знятих фотографій, відвіданих місць та виконаних тренувань ви зможете ділитись власними думками, викладаючи все на віртуальний “папір”. Journal використовує наскрізне шифрування, тож ніхто, навіть Apple, не зможе отримати доступ до прихованої інформації.


Додаткові можливості

Серед більш мінорних покращень є вдосконалення безпеки Сафарі, категорія ментального стану в додатку Здоров'я, Адаптивне аудіо та персоналізована гучність для AirPods, покращення стабільності й продуктивності роботи програм та багато іншого.


Доступність

iOS 17 буде доступною у вигляді безплатного оновлення для всіх власників смартфонів від iPhone Xs або більш сучасних моделей вже цієї осені.