Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Які нові функції зʼявляться в watchOS 9?

Які нові функції зʼявляться в watchOS 9?

Команда Apple на вересневій презентації представила світу нові покоління фірмових смарт-годинників та анонсувала чергове оновлення операційної системи watchOS 9.

Та на користувачів нових Apple Watch чекають ще кілька сюрпризів, адже в наступних оновленнях watchOS 9 повинні з'явитися функції, яких не було раніше.

Що вони принесуть, та які можливості відкриють перед користувачами? Команда Ябко пропонує коротко розглянути п'ять функцій, які з'являться зовсім скоро.

Які нові функції зʼявляться в watchOS 9?

1. Виявлення треку

Нова опція, що підійде для завзятих бігунів та атлетів — Виявлення треку. Інформація про дану можливість, вказана з позначкою «скоро» на офіційній сторінці Apple у розділі Apple Watch Ultra.

Можливість передбачає перегляд треків і того, як вони будуть взаємодіяти з програмою Workout, а також автономне визначення моменту, коли користувач підходить до бігової доріжки.

Далі опція Виявлення треку "запитає" у користувача, яка саме смуга використовується, щоб отримати найточніші показники. Також при цьому система використовує інформацію від Apple Maps та GPS, щоб надати дані про точний темп та відстань маршруту.

Які нові функції зʼявляться в watchOS 9?

2. Гоночний маршрут

Якщо тренування користувача включають біг на вулиці або велосипедну їзду, які відбуваються за однаковим маршрутом, це оновлення зможе допомогти покращувати особисті результати. Опція Гоночний маршрут буде корисною для людей, які хочуть перевершити свої попередні показники.

Таким чином, користувач може вибрати змагання з останнім або найкращим результатом та отримати дані, які допоможуть досягти бажаної мети. Нова опція має з'явитися пізніше цього року в оновленні до watchOS 9 у програмі Тренування.

Які нові функції зʼявляться в watchOS 9?

3. Міжнародний роумінг

Використовуючи технологію міжнародного роумінгу, надається можливість телефонувати, надсилати текстові повідомлення, транслювати музику, а також отримувати екстрену допомогу в багатьох місцях. Опція Міжнародний роумінг розміщена з позначкою «скоро» в розділі смарт-годинників Apple Watch Series 8. Також вона повинна з'явитися на моделі Apple Watch Ultra.

4. HomeKit

Оновлення watchOS 9 разом із Family Setup надасть більше можливостей у роботі додатка HomeKit на Apple Watch, які налаштовані для дитячого використання. Тобто, користувач зможе запросити свою дитину в додаток Будинок, як учасника.

За допомогою функції дитина зможе керувати динаміками HomePod та аксесуарами для розумного будинку, такими як термостат та лампа. Плюс майбутнє оновлення дозволить батькам додавати ключі від дому або ключі від готелю до програми Wallet для дітей, використовуючи Family Setup.

Які нові функції зʼявляться в watchOS 9?

5. Oceanic+

Замість того, щоб створювати власний додаток для дайвінгу, Apple поклалася на експертів Oceanic, які додадуть у програму моделі Ultra розширені функції для зайняття дайвінгом. Додаток Oceanic+ для iPhone не просто буде розраховувати глибину та час занурення, а й враховуватиме місцеві умови (припливи, температура води, видимість і течії).

Нагадаємо, що Apple Watch Ultra розраховані на занурення з аквалангом на глибину до 40 метрів. Oceanic+ включатиме більшість попереджень про небезпеку (від між декомпресії до надмірних швидкостей спливу).

Які нові функції зʼявляться в watchOS 9?