Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone 16 Pro може отримати новий дизайн: виріз для фронтальної камери замість Dynamic Island

iPhone 16 Pro може отримати новий дизайн: виріз для фронтальної камери замість Dynamic Island

Apple може здивувати своїх користувачів новим дизайном iPhone 16 Pro та Pro Max, відмовившись від популярної технології Dynamic Island на користь більш традиційного маленького вирізу під фронтальну камеру. Ця зміна була виявлена в одному з прототипів смартфона, який зараз тестується.

Dynamic Island, інтерактивна затемнена область екрана, була вперше представлена в iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. У моделях iPhone 15 ця функція стала стандартом. Звичайно, Apple зазвичай зберігає свої дизайнерські нововведення протягом довшого часу, тому журналісти припускають, що компанія може не поспішати відмовлятися від Dynamic Island.

Однак, якщо компанія дійсно перейде до дизайну з одним маленьким вирізом, це буде означати необхідність інтеграції технології Face ID під дисплеєм. Сучасний дизайн вирізів у верхній частині екрана iPhone був введений ще з iPhone X та необхідний для розміщення датчиків Face ID, в тому числі інфрачервоний сканер та точковий проектор.

iPhone 16 Pro може отримати новий дизайн: виріз для фронтальної камери замість Dynamic Island


Чутки про підекранний Face ID не нові, але раніше розробники не змогли досягти бажаного рівня якості з цією технологією. І хоча компанії, як Apple, зазвичай тестують кілька різних прототипів, це не гарантує, що пропоновані зміни будуть впроваджені в наступному поколінні продуктів.

За словами інсайдера Маджин Бу, бренд тестує версію iPhone 16 Pro з вирізом, але рішення про остаточний дизайн ще не прийнято і можливо не буде прийнято до виходу iPhone 17. Якщо Apple вирішить перейти на дизайн з фронтальною камерою з прорізом, їй доведеться зробити значні зміни, особливо з урахуванням поточних обмежень у якості підекранних датчиків. Це може поставити під сумнів надійність Face ID та стати кроком назад для компанії.

Таким чином, хоча компанія дійсно експериментує з новим дизайном, це не означає, що він буде впроваджений у наступному поколінні iPhone. Це залишається питанням спекуляцій і очікувань серед фанатів та аналітиків.