Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як використовувати Siri для запису екрана в iOS 16.5?

Як використовувати Siri для запису екрана в iOS 16.5?

Функцію, яка дає змогу фіксувати все, що відбувається на екрані, додали в iOS 11. З виходом оновлення можна скористатися голосовим помічником Siri. Механізм ідентичний: активація, запис, зупинка, відправлення. Головне — правильно сформулювати запит.

Стандартна активація запису екрана

Значок у Центрі керування, що відповідає за запис екрана, доступний за замовчуванням. Перевірити стан функції можна так:

  • Запустіть «‎Параметри». Для цього клацніть на іконку з шестернею в головному меню.
  • Шукайте розділ «Центр керування». Гортайте сторінку донизу, поки не знайдете розділ «‎Запис екрана».


Якщо біля функції видніється червона кнопка зі знаком «‎–», вона активна. Для додавання іконки натисніть на зелену кнопку «‎+» в меню «Інші засоби керування». Розміщення значка в Центрі керування можна змінювати.

Коли переконалися, що функція активна, розпочинайте запис екрана:

  • Попередньо запустіть програму або додаток, де вестиметься запис.
  • Переходьте до Центру керування. Відкривається свайпом згори донизу на моделях з Face ID або знизу вгору, якщо захист забезпечує Touch ID.
  • Клацніть на іконку для старту запису. Не чекайте, поки система відраховує 3 секунди.
  • Переходьте в програму або додаток. Якщо в лівому верхньому кутку видніється червоний значок, ведеться запис.


Як використовувати Siri для запису екрана в iOS 16.5?

Запис екрана: корисні фішки

Перше, що варто знати: під час натискання іконки в Центрі керування система розпочинає 3-секундний відлік. Це дає змогу користувачеві зайти в програму або додаток. Якщо не встигли, зайві фрагменти можна вирізати з використанням вбудованих інструментів.

Зупинити запис можна в Центрі керування. Кращий варіант — клацнути на червоний значок. Тоді не доведеться вирізати зайві моменти. Якщо потрібно записати відео зі звуком, під час старту запису затримайте палець на кнопці активації. Надайте системі доступ до мікрофона. Функція працює з обмеженими програмами.


Запис екрана за допомогою Siri

Доступно на iOS 16.5. Наразі операційна система знаходиться на стадії бета-тестування, тому функція може спрацювати не відразу. Сформувати запит голосовому помічникові можна двома мовами: англійською та російською. У першому випадку скажіть: «‎Hello, Siri! Start screen recording».

Якщо наважилися встановити пілотну версію iOS 16.5, не забувайте контролювати створення резервної копії. Команда рекомендує оновлювати систему виключно після офіційного релізу.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ