Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як знайти AirPods, якщо втратив навушники?

Як знайти AirPods, якщо втратив навушники?

Втрата AirPods доволі прикра (враховуючи вартість девайса) та поширена проблема для більшості фанатів техніки Apple. Наприклад, згідно з даними Управління міського транспорту Нью-Йорка, протягом вересня-грудня 2019 року, з 2194 предметів, які втрачались людьми у каналізаційних сітках метро “Великого Яблука” 1220 були саме AirPods.

На жаль, повністю вберегти себе від такої ситуації не вдасться. І рано чи пізно кожен з нас чухатиме потилицю на вулиці чи в себе вдома, розмірковуючи: “а де ж я залишив свої улюблені навушники?”. Та навіть якщо ніяких світлих ідей до вас не надійшло і AirPods все ще перебувають в стані “втрачених”, от вам кілька порад, як можна знайти навушники та уникнути дорогої заміни.

загубились Apple AirPods що робити

Пошук кейса

Втрата чохла AirPods може змусити будь-кого запанікувати, враховуючи, що без нього ваші AirPods будуть практично непотребом. Адже окрім заряджання, чохол AirPods потрібен для скидання налаштувань і створення пари з AirPods. Теоретично, є можливість відслідкувати зарядний кейс AirPods, але тільки якщо в ньому залишився хоча б один навушник. Це пов'язано з тим, що сам чохол не оснащено чіпом Н1.

Тому він не підтримує передову функцію Apple Find My, яка й дозволяє відстежувати навушники. Крім того, у футлярі AirPods немає й власного з’єднання Bluetooth, що не дозволить чохлу відгукнутись на будь-які запити пошукових систем сторонніх програм.

Навіть Apple не зможе відстежити їх за серійним номером AirPods. У цьому випадку найкращим і, по суті своїй, єдиним варіантом буде тільки заміна втраченого футляра. Звичайно, це не стосується кейса Ейрподс Про другого покоління. Адже новинка оснащена чипом Н1 та сигналом, який спрощує пошук.

загубився кейс аірподс AirPods

Пошук навушників

З навушниками ситуація вже трохи легша, адже вони оснащені компонентами, які дозволяють використовувати Apple Find My.

Перш ніж використовувати програму Find My для відстеження втрачених гаджетів, їх потрібно додати до цієї програми. На щастя, поки ваш обліковий запис iCloud активовано на пристрої, з яким ви їх об’єднуєте (наприклад, iPhone), ваші AirPods автоматично додаватимуться до програми Find My. Ось алгоритм пошуку:

  • Запустіть додаток і відкрийте вкладку Пристрої.
  • У списку пристроїв виберіть AirPods або клацніть зображення навушників на карті в реальному часі.
  • Оберіть, як ви хочете шукати навушники — з допомогою звуку, який вони будуть видавати, чи напрямків, які будуть показані на дисплеї смартфона.

Однак, доволі швидко будь-яка модель AirPods, задля збереження заряду, перейде в так званий офлайн-режим, а вам буде надане останнє відоме місцезнаходження навушників, що не завжди може бути актуальним. Тоді ви вже не зможете використати Find My і залишиться покладатись на власну дедукцію, фотографічну пам'ять чи Боже провидіння.

що робити якщо загубились навушники аірподс ейрподс

Lost Mode

Єдине, що вам залишиться зробити, якщо AirPods перейде в режим офлайн і самотужки знайти їх ви не зможете, це Lost Mode — функція, яка з'явилась не так давно, а саме в 15-ій версії iOS. Ця фішка покликана дати надію власникам втрачених навушників і створити відчуття спільноти між користувачами техніки Apple.

Наприклад, якщо ваші AirPods знаходяться в закритому зарядному футлярі, і хтось випадково знайде їх і спробує підключити до свого смартфона, навушники автоматично сповістять вас, що знову онлайн, а ви зможете повідомити людину, яка знайшла пристрій. Ось як ви можете увімкнути Lost Mode:

  • У розділі «Пристрої» програми Find My виберіть втрачені AirPods.
  • Виберіть «Активувати» в розділі «Позначити як втрачені».
  • Натисніть Продовжити.
  • Тут ви зможете вказати свої контактні дані, які з'являться на iOS-девайсі людини, яка спробує підключити знайдені навушники.
  • Виберіть «Активувати» ще раз, щоб завершити процес.


Lost Mode Apple AirPods

Бонус! Notify When Left Behind

Наостанок, розкажемо ще один секрет. В тому ж таки застосунку Find My ви можете включати сповіщення, коли забуваєте свої навушники. Для цього в інтерфейсі програми виберіть потрібні AirPods, торкніться Сповіщення > Notify When Left Behind. В отриманому вікні ви зможете увімкнути цю функцію, а також налаштувати деякі виключення, наприклад, не сповіщати вас, коли ви залишили навушники вдома тощо.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ