Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як знайти iPhone 14, якщо він вимкнений або загублений?

Як знайти iPhone 14, якщо він вимкнений або загублений?

Компанія Apple постійно дбає про надійний захист даних та безпеку користувачів. Оригінальний новий Apple iPhone 14 на базі iOS 16 — найзахищеніший смартфон, що наділений топовою приватністю та низкою ультрасучасних характеристик.

Також команда щосезону впроваджує оновлення приватності та безпеки, а ще вдосконалює фірмовий додаток для пошуку гаджетів, котрі загубилися.

Як знайти Apple iPhone 14?

При першому ввімкненні нового смартфона Епл налаштуйте кілька параметрів, котрі спростять пошук у потрібний час. Що і як робити — далі в статті.

Як знайти iPhone 14, якщо він вимкнений або загублений?

1. iCloud на ПК

При першій активації iPhone система запропонує зареєструватися або увійти до iCloud. Інтернет-сервіс розробила команда Apple. iCloud — альтернатива хмарним сховищам. Користувацька інформація, а саме світлини та відео, контактна книга та прогрес у додатках, зберігається в «хмарі». Обліковий запис iCloud зв'язується з конкретним смартфоном. Без входу до профілю гаджетом не можна користуватися.

Якщо втратили iPhone, але підв'язали обліковий запис до особистого номера телефону, переходьте за посиланням icloud.com/find/. Працює на ПК. Далі:

  • Авторизуйтесь в iCloud.
  • Клацніть на опції «Де iPhone».
  • Знайдіть рядок «Всі пристрої».
  • Вкажіть гаджет, котрий загубили.

Висвітиться карта. Система покаже, де та коли залогінився смартфон востаннє. Користувачеві доступно 3 дії:

1. Відтворити звук. Стане в пригоді, якщо iPhone загубився у квартирі, на роботі або в авто. Смартфон видасть звук, за яким гаджет легко знайти.
2. Позначити втраченим. Блокується доступ до даних користувача на смартфоні. Власник iPhone може надіслати SMS. Напишіть, що втратили девайс і залиште номер телефону.
3. Стерти цей пристрій. Безконтактно стирає персональну інформацію. Важливо: не виходьте з iCloud. Якщо втратили телефон, новий власник отримує доступ до «чистого» гаджета. Відмінний варіант, якщо безпека даних перевищує втрату iPhone.

2. Використовуючи програму «Локатор»

Працює за принципом iCloud. Якщо використовуєте 2–3 гаджети Apple, пов'язані між собою, вони приєднаються до пошуку. Попередньо налаштуйте програму «Find My»:

1. Прив'яжіть до смартфона iCloud. Запустіть програму «Локатор».
2. Програма запросить доступ до даних. Переведіть кожен перемикач до зеленої зони.
3. Регулярно оновлюйте iOS. Тільки так система зможе повноцінно працювати, а в потрібний час — знайти iPhone.

Якщо смартфон втратила знайома чи рідна людина, відкрийте програму «Локатор». Перейдіть в меню «Я» у нижньому правому кутку. Клацніть по опції «Допомогти другові».

Знайти смартфон можна за Apple ID. Оскільки для входу використовується FaceID або TouchID, зберігайте код доступу до особистого облікового запису в надійному місці.

3. Через гаджет на базі Android

Шансів та варіантів знайти iPhone небагато. Скористайтеся одним з методів:

1. Зайдіть на сайт iCloud. Виконуйте підказки, описані вище.
2. Відкрийте Google Maps. Якщо телефон ділився геолокацією, зберігається історія. Перегляньте мітки за потрібний відрізок часу.
3. Заздалегідь надішліть геолокацію рідним або друзям через Google Maps. Знайти смартфон навряд чи вдасться, зате можна переглянути останнє місцеперебування.

4. Використовуючи IMEI

Єдиний варіант, якщо смартфон не пов'язаний з iCloud чи актуальним номером телефону. Напишіть заяву до поліції. Надайте IMEI. Шукайте на:

  • Заводській коробці (виглядає як штрих-код);
  • Гарантійному талоні.

IMEI — номер для ідентифікації смартфонів. Кожен штрих-код — унікальний. Номер також можна знайти в налаштуваннях iPhone, якщо перейти до розділу «Про пристрій». Або скористатися комбінацією швидкого набору "*#06#". Якщо активовано GPS, шанс на успіх максимальний.

Важливо: не користуйтеся сайтами, які пропонують знайти телефон за IMEI. У 90% випадків — це шахраї. Довіряйте поліції.

Як знайти iPhone 14, якщо він вимкнений або загублений?

5. За номером телефону

Інформацію надає оператор. Винятково на запит поліції, тож самостійно відшукати зниклий гаджет у такий спосіб не можна. Якщо SIM-карту викинули, шанс мінімальний.

Важливо: одразу заблокуйте sim-карту. Якщо цього не зробити, шахрай отримує доступ до банківських програм. Захистіть застосунки. Змініть пін-код карток. Задайте новий доступ до месенджерів, електронної пошти, соціальних мереж.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ