Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як приєднати Starlink до iPhone?

Як приєднати Starlink до iPhone?

Starlink — високошвидкісний супутниковий інтернет, який з'явився в Україні в лютому 2022 року. Працює в багатьох мегаполісах, включаючи Київ, Львів, Вінницю, Житомир, Одесу. Насамперед Starlink — комунікація між військовими та стратегічними об'єктами.

Що таке Starlink?

Starlink — розгалужена система супутників, яка дозволяє виходити в інтернет у важкодоступних місцях. Переваги:

— Широкосмуговий доступ до супутників. Завдяки цьому інтернет залишається там, де немає виходу до стільникового зв'язку або оптоволокна.

— Складність відстеження. Сигнал передається не землею, а тонким променем. Відстежити, де розташований термінал Starlink, практично неможливо.

— Труднощі з перехопленням. Теоретично сигнал перехоплюється, але тільки якщо військовий літак довгий час ширяє на потрібній відстані, що не вдасться влаштувати фізично.

— Відсутність заглушки. Заглушити сигнал не вийде, оскільки супутник постійно рухається.

Термінал Starlink привезли до України наприкінці лютого 2022 року на запит Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації. Спершу доступ відкрили представникам ЗСУ, які перебували в гарячих точках.

Потім — «Укрзалізниці», яка займається евакуацією мирного населення не лише до України, а й до Європи. Також доступ до супутникового зв'язку отримали медики, представники органів правопорядку, рятувальники, пожежники.

Високошвидкісним інтернетом оснастили державні підприємства та об'єкти критичної інфраструктури. У звільнених регіонах Starlink використовують мобільні оператори для відновлення зв'язку.

Як приєднати Starlink до iPhone?

Що потрібно для приєднання Starlink

Приєднуватися до супутникового інтернету можна приватним користувачам. Для цього подається заявка та очікується відповідь компанії. Підписка платна — 75$/міс. Швидкість завантаження — 100 Мб/с.

Далі потрібно купити комплект, який складається з модема з підтримкою 3G (Starlink Internet), супутникового приймача Satellite Dish, кабелів та кріплень. Вартість — близько 1100$. Якщо немає живлення, доведеться придбати генератор або док-станцію для зарядки.

Як під’єднати Starlink на iPhone

1. Налаштування Starlink Box

Антену розміщують на землі чи даху. Навколо — близько 100 метрів вільного простору. Оскільки «тарілка» громіздка, закріплюється болтами. Так вітер не переверне антену й не зашкодить компонентам. Розмістіть штатив на рівній поверхні. Вставте антенний стрижень.

З’єднайте антену дротом з маршрутизатором. У комплекті — інструкція, на якій 3 картинки. Приєднайте термінал до джерела живлення або зарядної станції. Якщо світиться білий індикатор — все гаразд. Антена витягнеться вгору.

2. Додаток Starlink

Завантажте програму Starlink в App Store. Дотримуйтесь підказок на екрані. Запустіть програму та натисніть «Start Setup». Вкажіть модель смартфона, що під'єднується. Перейдіть ближче до антени. Система попросить просканувати небо навколо для визначення геолокації. Скануйте, доки прогрес не наблизиться до 100%.

Після цього шукайте відкриту мережу Starlink12345. Після приєднання, як до звичайного Wi-Fi, придумайте назву та код доступу. Повторно відкрийте додаток. На синхронізацію зі супутниками потрібен час — близько 15–20 хвилин. Статус з «OFFLINE» зміниться на «ONLINE».

3. Авторизація у системі Starlink

— Авторизація в системі. Перейдіть на веб-сайт www.starlink.com. Введіть логін та пароль, який вказано на упаковці до комплекту Starlink.

— Відкриється вікно. Клацніть по кнопці «Manage».

— Потім перейдіть до розділу «ADD PORTABILITY» та додайте необхідну функцію.

Налаштування завершено. Тепер можна користуватися можливостями Starlink, коли немає доступу до стільникового зв'язку.


КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ