Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як працює перевірка безпеки на iOS 16?

Як працює перевірка безпеки на iOS 16?

Головне завдання, яке ставить перед собою команда Apple, працюючи над оновленою версією iOS — захист особистих даних користувача. Помітний результат з'явився в iOS 16, де презентували функцію Apple Passkey, котра для авторизації використовує біометрію, а не буквено-цифрову перепустку. Перевірка безпеки — менш помітна функція, але така ж важлива, як Apple Passkey.


Safety Check на iPhone

Під час презентації WWDC перевірку безпеки презентувала старший менеджер Apple. Жінка навела приклад, як нова функція допомагає захиститися від фізичного та психологічного насильства. Наприклад, у дівчини погіршуються стосунки з партнером.

Останній проявляє агресію, відстежує жертву за геолокацією у смартфоні. Дівчині достатньо скористатися перевіркою безпеки для захисту себе від ґвалтівника. Система автоматично перестане ділитися світлинами, відео, останнім зафіксованим розташуванням.

Представлений кейс — вкрай важливий. Однак найкориснішою стороною функції вважається можливість відстежувати, яким програмам та людям відкритий доступ до особистих даних.

Як працює перевірка безпеки на iOS 16?

Як активувати перевірку безпеки на iPhone

Функція працює на iOS 16. Для активації:

1. Відкрийте «Параметри», клацнувши по шестерні в головному меню.

2. Знайдіть розділ «Приватність і безпека».

3. Прокрутіть сторінку вниз, поки не знайдете опцію «Перевірка безпеки».

4. Система запропонує вибрати одну з дій — «Екстрене скидання» або «Керуйте поширенням і доступом».

Перший варіант — можливість відразу вимкнути шаринг геолокації, а також даних, які передаються стороннім користувачам. Також дає змогу змінити код доступу до Apple ID, вийти з iCloud на інших гаджетах.

Другий варіант — корисний у повсякденному житті. На першому етапі система визначає, яким людям відкритий доступом до особистої інформації. Наприклад, функція показує, що юзер досі ділиться подіями з «Календаря» для колеги, з яким нещодавно зустрічався, або геолокацією для батька. Зібрана інформація структурується залежно від контактів або файлів, що передаються.

Другий крок — перевірка доступу для програм. Окремо вказується, якій програмі відкрили доступ до мікрофона або камери. Користувач отримує можливість провести глибоку ревізію і налаштувати шаринг даних.

Останній етап — відв'язування гаджетів, зміна контактних номерів. Корисний інструмент, якщо смартфон загубився або перейшов до нового власника.


Як працює перевірка безпеки на iOS 16?

Як вимкнути капчу на iPhone

Safety Check — автоматичний обхід капчі. Оскільки iOS перевіряє користувача, отриману інформацію вона може одразу відправляти на сайт, використовуючи токен. Для увімкнення функції:

1. Зайдіть до «Параметрів».

2. Перейдіть до меню з Apple ID.

3. Знайдіть розділ «Пароль і безпека».

4. Прокрутіть сторінку вниз у пошуках опції «Автоматична перевірка».

5. Переведіть тумблер у зелену зону.

Якщо все гаразд, користувачеві не доведеться пихкати над картинками з дрібними літерами та цифрами, а потім шукати пішохід чи міст.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ