Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Нові можливості та зміни в додатку «Фото» в iOS 18

Нові можливості та зміни в додатку «Фото» в iOS 18

В новій iOS 18, компанія Apple значно змінила додаток «Фото» в iPhone 16, тому він став більш універсальним та зручним, в порівнянні зі своїм попередником. Новий дизайн і численні функції викликали чимало дискусій, але зрештою ці зміни покликані поліпшити досвід використання додатку. В Ябко не могли залишатися осторонь цих дискусій, тому далі ми розглянемо найцікавіші нововведення в додатку «Фото» та як вони можуть покращать вашу роботу з фотографіями та відео.

Photo в iOS 18


Єдиний інтерфейс

Одним із головних нововведень у дизайні додатку «Фото» стало злиття окремих вкладок в один універсальний інтерфейс. Тепер, замість кількох вкладок, таких як «Для вас» і «Альбоми», ви переглядаєте весь контент в одній стрічці. Фото-бібліотека все ще залишається центральною частиною додатку, але тепер ви скролите вниз, щоб переглянути додаткові колекції, замість того, щоб переходити між вкладками.

Організація колекцій

Основна увага в новому дизайні зосереджена на Колекціях. Вони включають різні альбоми, групи фотографій за темами, місцями або іншими критеріями. До прикладу, нові колекції містять:

  • Останні дні — показує нещодавно зроблені фотографії за датами.
  • Люди та домашні тварини — групує фотографії за людьми або домашніми улюбленцями, використовуючи штучний інтелект Apple. Тепер ця колекція підтримує Групи, де можна групувати зображення кількох осіб разом.
  • Спогади — автогенеровані слайдшоу та Memory Maker, який дозволяє створювати індивідуальні відео на основі ваших фотографій і відео.
  • Поїздки — показує ваші фотографії з різних місць, згруповані за роками.
  • Типи медіа — дозволяє переглядати фото, зняті з різними налаштуваннями камери, такими як відео, портретні знімки, пейзажі, панорами тощо.


Фільтри та сортування

У повній бібліотеці фото тепер доступні фільтри та опції сортування, що значно покращило навігацію. Ви можете сортувати фотографії за датою або доданими фото, а також фільтрувати за категоріями, такими як Улюблені, Відредаговані, Фото, Відео та Знімки екрана.


Покращення пошуку

Функція пошуку в додатку «Фото» стала набагато розумнішою. Ви можете шукати фотографії, використовуючи натуральну мову. Наприклад, можна знайти фотографії за описом: «Я з їжею», «Коти на вулиці» або «Квіти з минулого року». Додаток навіть може шукати конкретні моменти у відео за вашим описом.

Memory Maker


Memory Maker і інтелектуальні можливості Apple

Одна з найцікавіших функцій — це Memory Maker, яка дозволяє створювати персоналізовані відео на основі текстових запитів. Ви можете ввести фразу, наприклад, «подорож до Львова», і додаток автоматично підбере найкращі фотографії та відео з вашої бібліотеки, створивши міні-історію з початком, серединою та кінцем.

Ця функція працює завдяки Apple Intelligence, яка допомагає в автоматичному підборі контенту, а також додає відповідну музику з Apple Music. Ви можете змінювати треки, якщо маєте підписку на Apple Music, а також редагувати відео для ще більшої персоналізації.

Функція Clean Up

Функція Clean Up, яка стане доступною пізніше цього року, дозволить легко видаляти небажані об'єкти з фонових зображень. Це корисно для швидкого усунення відволікаючих елементів на фотографіях і допоможе швидко редагувати фото практично на професійному рівні.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ