Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Про які приховані можливості функцій Android мало хто знає?

Про які приховані можливості функцій Android мало хто знає?

Зазвичай кожна функція смартфона має очевидне призначення, але деякі функції Android мають приховані можливості, які можуть вирішити більше проблем, ніж здається. Ці функції є корисними, тому змовчати про них аж ніяк не можна.

Автояскравість: більше, ніж просте регулювання

Автояскравість на Андроїді може виявитися корисною, навіть якщо на перший погляд здається, що вона працює неправильно. Вона не лише автоматично налаштовує яскравість екрана відповідно до світла навколишнього середовища, а й дозволяє збільшити яскравість екрана до максимуму в яскравому сонячному світлі. Також, у кімнатних умовах вона може допомогти економити енергію, регулюючи яскравість екрана на оптимальному рівні для комфортного використання.

Про які приховані можливості функцій Android мало хто знає?


Переваги темної теми на платформі Android

Для більшості користувачів Android темна тема – це лише ще один варіант оформлення інтерфейсу, який хтось може вподобати, а хтось вважає його нудним. Проте є й практична користь, яку виробники часто не відзначають.

Активація темної теми на Android — чудовий спосіб покращити автономність смартфона з AMOLED-екраном. У цьому випадку пікселі, що відповідають за чорний колір, просто вимикаються і не споживають енергію. Крім того, для деяких людей темна тема допомагає зменшити навантаження на очі.

Навіщо потрібен режим "У літаку"

Наївно вважати, що власники Android-смартфонів увімкнуть режим польоту лише під час посадки на борт повітряного судна. Функція має набагато ширший спектр застосувань, дозволяючи, зокрема, уникнути непотрібних дзвінків під час сну. Але всі ці моменти – лише очевидність, і існують глибші сценарії використання режиму "В літаку".

Так, активація і вимкнення режиму польоту дозволяють перезавантажити модуль зв'язку, що часто допомагає розв’язати проблеми з нестабільним сигналом. У випадку ігор без підключення до Інтернету на Android ця функція блокує рекламу, а також вона значно підвищує автономність смартфона під час міжміських подорожей, коли сигнал не може бути стабільним наперед.

Зміна регіону на платформі Android

Під час першого налаштування смартфона завжди запитують про вибір регіону на Android. Зазвичай ми встановлюємо країну перебування самі або пристрій встановлює її за нас. Однак іноді є сенс змінити регіон на телефоні.

Для чого це потрібно? Наприклад, щоб збільшити гучність у навушниках, оскільки в Індії та деяких інших країнах дозволене значення вище, ніж у нас і в інших європейських країнах.

Про які приховані можливості функцій Android мало хто знає?


Функції камери телефону

Камера смартфона призначена не лише для фотографування і відеозйомки. Вона також має низку схованих можливостей:

  • сканування документів;
  • переклад тексту;
  • використання як лупи;
  • вирішення математичних прикладів на телефоні та ін.

Нарешті, приховані функції також існують у кнопок живлення та регулювання гучності на пристроях Android. Фізичні кнопки також мають свої секрети, про які варто знати кожному власнику смартфона.