Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?

При величезному виборі сучасних смартфонів, буває дуже складно визначитися і прийняти остаточне рішення щодо покупки. Команда Ябко вирішила допомогти та підготувала докладне порівняння iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro Max, 14 Pro, щоб ви ознайомилися з головними відмінностями та сильними сторонами кожної серії та остаточно обрали найкращу для себе модель.

iPhone 14 — порівняння моделей: ключові відмінності

Який iPhone 14 краще? Щоб відповісти на це питання, необхідно наголосити на принципових відмінностях. Усі чотири телефони від Apple мають однакове покриття передньої панелі — Ceramic Shield. Різниця помітна ззаду, тому що iPhone 14 і Plus виготовлені з ударостійкого скла, а Pro — з текстурованого матового скла.

Ці пристрої виконані у традиційному стилі: прямокутна форма, закруглені кути, гострі та рівні грані. Модель Pro нарешті позбавилася «виїмки» на передній панелі — тепер є виріз під назвою Dynamic Island.

Але матеріали, що використовуються у виробництві, різні: iPhone 14 і Plus виготовлені зі 100% переробленого алюмінію, Прошки з нержавіючої сталі. Нові продукти Apple бувають не тільки різних розмірів, а й різних кольорів. Базові моделі 14 і 14 Plus доступні в наступних кольорах:

  • Midnight (Темно-синій).
  • Starlight (Світло-золотий).
  • Blue (Синій).
  • Purple (Фіолетовий).
  • Yellow (Жовтий).
  • PRODUCT RED (Червоний).

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?

Смартфони версій Pro представлені в таких кольорах корпусу:

  • Silver (Сріблястий).
  • Gold (Золотий).
  • Space Black (Чорний).
  • Deep Purple (Фіолетовий).

В результаті порівняння та огляду iPhone 14 можна зробити висновок, що всі чотири пристрої оснащені сенсорними панелями Super Retina XDR. Екрани iPhone 14 і 14 Pro з діагоналлю 6,1 дюйми, а 14 Plus і 14 Pro Max — 6,7 дюйми. Також помітна різниця у роздільній здатності дисплея та щільності пікселів на дюйм.

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?

Характеристики камер iPhone 14

Незалежно від модельного ряду пристрої підтримують стандартні фото-функції Apple: портретне освітлення, стилі фото, портретний режим з покращеним розмиттям фону, Smart HDR 4, Deep Fusion. Втім, деякі відмінності помітні і у зйомці: у «Прошки» є адаптивний спалах True Tone, а базова модель — стандартний спалах.

Однією з ключових відмінностей є кількість та характеристики задніх лінз. У iPhone 14 і 14 Plus два об'єктиви:

  • Основна 12-мегапіксельна — з діафрагмою f/1.5 та оптичною стабілізацією.
  • Надширококутний 12 Мп з апертурою f/2.4, кут огляду 120 градусів.

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?

З погляду можливостей серія Pro була б цікавішою з наступними камерами:

  • 48-мегапіксельна основна камера з діафрагмою f/1,78, оптичною стабілізацією та фокусною відстанню 24 мм;
  • 12-мегапіксельний 6-елементний надширококутний об'єктив з полем зору 120 градусів та діафрагмою f/2,2;
  • 12-мегапіксельний телефото модуль із 4-мегапіксельним сенсором, діафрагма f/1,78-f/2,8.

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?

Процесор та продуктивність

При порівняльному аналізі видно, базова модель не отримала оновлений процесор. У ньому використовується 6-ядерний чіп Apple A15 Bionic, оснащений 16-ядерною системою машинного навчання Neural Engine та 5-ядерним графічним прискорювачем. «Прошки» оснащені 6-ядерним чіпсетом A16 Bionic (2+4 ядра для продуктивності та енергоефективності).

Під час вибору пристрою можна вибрати модифікацію зі 128, 256 або 512 ГБ пам'яті. Ви також можете купити iPhone 14 Pro Max та 14 Pro з 1 ТБ пам'яті.

Новий гаджет заснований на оновленій операційній системі iOS 16, розробленій Apple і вважається найбезпечнішою мобільною операційною системою у світі, з розширеними функціями та стандартами особистої конфіденційності для власників.

Бездротовий зв'язок та підключення до Інтернету забезпечують модулі Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6, 5G. Чіпи NFC, що підтримують режим читання, зазвичай забезпечують швидкі та бездротові платежі за покупки.

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?

Яка модель iPhone 14 краща?

Отже, який iPhone 14 краще купити? Однозначної відповіді на це питання немає, адже кожен вибере обладнання відповідно до своїх вимог та потреб, фінансових можливостей. Ми постаралися полегшити вибір, порівнявши характеристики моделей iPhone 14.

Якщо вам потрібен дешевший пристрій, то варто придивитися до iPhone 14 або 14 Plus. Любителі iPhone без фінансових обмежень можуть захотіти придивитися до серії Pro.

Базова модифікація забезпечує відмінну якість зв'язку, комфортне відтворення відео- та аудіоконтенту. Але якщо вас цікавить фотографування рівня Pro, то ідеальним рішенням буде iPhone 14 Pro або iPhone 14 Pro Max. Крім того, останні два гаджети будуть цікаві геймерам, оскільки оснащені модернізованими чіпами, що підвищують енергоефективність.

Порівняння iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus: який краще купити?