Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Чи варто користуватися Night Shift та True Tone на iPhone 14 Pro Max?

Чи варто користуватися Night Shift та True Tone на iPhone 14 Pro Max?

Смартфон від Епл — незамінний помічник у сучасному світі. Перед сном користувачі відповідають на повідомлення, планують наступний день, спілкуються з рідними в месенджерах, читають книги або новини, дивляться кіно. Умови навколишнього освітлення змінюються, а навантаження на очі зростає через блакитне світло екрана. Для мінімізації ризиків компанія інтегрувала в iPhone технології Night Shift та True Tone.


Особливості технології Night Shift

Відносять до софтових. Тобто технологія доступна на 90% продуктів Apple — починаючи від iPhone 5S і закінчуючи флагманом iPhone 14 Pro Max.

Технологія Night Shift працює з дисплеєм. Зменшує кількість випромінюваного блакитного світіння на стику дня й ночі. Користуватися такою опцією рекомендовано ввечері (після 20:00), коли організм готується до сну та знижує вироблення мелатоніну.

Використання технології Night Shift мінімізує напругу очей, контролює мелатонін, прискорює засинання та покращує сприйняття кольорів на дисплеї. Однак ефективність залежить від індивідуальних потреб та особливостей користувача. Якщо відтінки здаються занадто незвичними, а очі ще більше напружуються, внесіть додаткові налаштування:

  • Клацніть по шестерні й перейдіть до «Параметрів».
  • Знайдіть розділ «Дисплей і яскравість».
  • Клацніть по вкладці «Night Shift».
  • Актуалізуйте час, коли активується функція.
  • Далі пограйте з повзунком у меню «Температура кольору». Регулюйте баланс, поки очам стане комфортно.

Єдиний мінус — відтінок відрізняється від оригіналу. Так що працювати зі знімками або відео за активної функції Night Shift не вдасться.

тру тон і найт шифт на айфон 14 про макс

Переваги технології True Tone

Програмна функція, яка залучила датчик навколишнього освітлення. Підтримується в моделях, старших за iPhone 8.

Дія нагадує Night Shift. Технологія True Tone адаптує колірний баланс дисплея до освітлення навколо користувача, що дозволяє досягти природніших відтінків на екрані. Наприклад, при перегляді зображень на вулиці при яскравому сонячному світлі дисплей автоматично налаштується на теплий колір. Так очі втомлюються менше.

Якщо дисплей здається надто жовтим, яскравість контролюється вручну. Для цього:

  • Відкрийте «Параметри».
  • Перейдіть до меню «Дисплей і яскравість».
  • Знайдіть розділ «Яскравість».
  • Зсуньте повзунок праворуч або ліворуч.

Такий механізм підійде для конкретної ситуації. Однак потім система знову автоматично відрегулює баланс кольорів на екрані. Якщо функція не подобається, її можна вимкнути в тому ж меню. Достатньо перевести тумблер біля опції True Tone у сіру зону.