Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Віртуальна сім-картка (eSIM) на iPhone: що це і як підключити?

Віртуальна сім-картка (eSIM) на iPhone: що це і як підключити?

Багатьом користувачам iPhone цікаво, що таке eSIM. Тим паче, що нові iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max доступні у форм-факторі, який передбачає можливість використання лише віртуальних SIM-карт.

А що це і які можливості відкриває для користувачів eSIM? Так називають вбудовану SIM-карту, яка знаходиться на материнській платі. Головна перевага — можливість користуватися тарифними планами від різних операторів.

Переваги використання eSIM

Моделей iPhone з двома фізичними слотами для SIM-карток немає на українському ринку. Натомість існує можливість створення eSIM. Переваги:

  1. Приєднання кількох номерів на SIM-картку. Наприклад, особистий і для дзвінків по роботі.
  2. Можливість вибрати оптимальний тариф. Наприклад, для дзвінків за кордон та вебсерфінгу.

Що ще важливо, eSIM можна перетворити на карту потрібного оператора за кордоном. Вкрай корисно для людей, які багато часу проводять у відрядженнях та роз'їздах.

Віртуальна сім-картка (eSIM) на iPhone: що це і як підключити?

Реєстрація eSIM на iPhone в Україні

Більшість актуальних моделей, починаючи від iPhone XS, підтримують реєстрацію віртуальної сім-карти. Подібну технологію робить доступною відразу кілька локальних операторів стільникового зв'язку:

Кожен з операторів продумав максимально швидке та зручне підключення електронної СІМ-карти через фірмові онлайн-сервіси та офіційні сайти. Достатньо придбати та оплатити віртуальну сім-карту на сайті обраного оператора мобільного звʼязку та дочекатись листа на електронну скриньку з повними даними для успішного початку користування. Звісно, що якщо ви вагаєтесь, або ж у процесі у вас виникли запитання — найкраще звернутись на гарячу лінію оператора або у зручний для вас салон звʼязку.


Віртуальна сім-картка (eSIM) на iPhone: що це і як підключити?

Спочатку потрібно повідомити оператора про намір придбати eSIM. Для цього можна:

  • Зателефонувати до кол-центру;
  • Залишити заявку в додатку;
  • Відвідати фірмовий магазин.

Після покупки механізм реєстрації віртуальної сім-карти на iPhone виглядає так:

  1. Відкрийте «Параметри».
  2. Знайдіть меню «Стільниковий дані».
  3. У меню шукайте опцію «Додати стільниковий тариф».
  4. Скористайтеся QR-кодом. Дані стільникового тарифу також можна ввести вручну.

Система може попередити користувача про те, що фізичну SIM-картку доведеться ненадовго вимкнути. Не переймайтеся. Після закінчення реєстрації eSIM вона почне працювати автоматично. Якщо потрібно приєднати ще одну eSIM, повторіть процедуру. Система дозволяє одночасно реєструвати до 5 профілів користувача.

Віртуальна сім-картка (eSIM) на iPhone: що це і як підключити?

Як користуватися eSIM на Айфон?

У налаштуваннях достатньо вибрати головний номер (за замовчуванням). Якщо цього не зробити, смартфон Apple скористається основною карткою для здійснення дзвінків та надсилання SMS. Отже, eSIM на iPhone не лише реальність, а й максимальна вигода для кожного користувача.

Віртуальна сім-картка (eSIM) на iPhone: що це і як підключити?

Особливості підключення eSIM від українських операторів

Київстар:

Якщо клієнт не є контрактним абонентом оператора Київстар:

  • Потрібно завантажити додаток «Мій Київстар» в AppStore та авторизуватись в ньому. (При цьому сім карта повинна бути в пристрої, на який потрібно встановити eSim)
  • На головній сторінці натиснути на кнопку «Переходьте на eSim» та слідувати інструкціям.

*Перехід на eSim оператора, без відвідування салону зв’язку, можливий виключно користувачам без контракту та наявним слотом для SIM.

*Для власників iPhone 14 e-Sim потрібно обов’язково звернутись в салон зв’язку Київстар та перейти на контрактну основу. Без виконання даних умов перехід неможливий.


Lifecell:

Якщо ви бажаєте замінити фізичну Sim-карту на eSim оператора Lifecell потрібно виконати наступні кроки:

1. Перейти за прямим посиланням в інтернет-магазин оператора, придбати та оплатити eSim, вартість якої складає 25грн. eSIM буде відправлена автоматично на вказану електронну пошту протягом кількох хвилин після оплати.  *Важливо! Не скануйте QR-код eSIM / не активуйте нову SIM-карту до закінчення процесу заміни.

2. На смартфоні з поточної активної SIM-карти наберіть комбінацію: *393*ХХХХХХХХХХХХХ*AAAAAAAA*BBBBBBBB# та виклик, де:

  • ХХХХХХХХХХХХХ — серійний номер нового стартового пакета без перших 6 цифр (13 цифр);
  • AAAAAAAA — PUK1-код поточної SIM-карти (вказаний на пластиковому SIM-холдері чи у застосунку «Мій lifecell»);
  • BBBBBBBB — PUK1-код SIM-карти нового стартового пакета (вказаний на пластиковому SIM-холдері або, якщо це eSIM, в отриманому на пошту PDF файлі).

3. Підтвердіть заміну. *Не раніше ніж за 1 годину після цього (але не пізніше ніж за 3 години) на вашому смартфоні з поточної SIM-карти наберіть комбінацію *393# і виклик, та підтвердіть заміну. Після цього ваша поточна SIM-карта перестане працювати.

4. Встановіть нову SIM/eSIM. *Після автоматичного відключення поточної SIM-карти відскануйте камерою свого смартфона QR-код eSIM (для активації потрібен інтернет, тому переконайтесь, що у вас підключений Wi-Fi) чи встановіть нову SIM-карту у слот смартфона.

Vodafone:

Для заміни фізичної Sim-карти на eSim оператора Vodafone потрібно виконати наступні кроки:

  • Перейти за прямим посиланням в інтернет-магазин оператора, придбати та оплатити eSim, вартість якої складає близько 100 грн.
  • eSIM буде відправлена автоматично на вказану електронну пошту протягом кількох хвилин після оплати
  • Замінити SIM на eSIM, дотримуючись інструкції в електронному ваучері.

*ВАЖЛИВО: для абонентів Vodafone Україна Контракт, а також абонентів Передплата у яких активована послуга «Заборона заміни SIM»: для заміни фізичної SIM на eSIM треба звернутись у магазин Vodafone з документом, на який зареєстрований номер.