Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Anthropic Claude 2: чат-бот, що стане конкурентом ChatGPT

Anthropic Claude 2: чат-бот, що стане конкурентом ChatGPT

Американська компанія Anthropic, що займається штучним інтелектом (ШІ), запустила чат-бот Claude 2, який може узагальнювати блоки тексту великого розміру та працює на основі списку принципів безпеки, взятих із таких джерел, як Загальна декларація прав людини. 

Як передбачають аналітики, Claude 2 стане прямим конкурентом ChatGPT, адже чат-бот навчений принципам, взятим із документів, включаючи декларацію ООН 1948 року та умови обслуговування Apple, які охоплюють сучасні питання, такі як конфіденційність даних та видача себе за іншу особу. Також команда Anthropic зробила чат-бота Claude 2 загальнодоступним у США та Великобританії, оскільки дебати про безпеку та соціальний ризик штучного інтелекту наростають.

Компанія, що базується в Сан-Франциско, описала свій метод безпеки як «Конституційний ШІ», маючи на увазі використання набору принципів для винесення думок про текст, який вона створює. Одним із прикладів принципу Claude 2, заснованого на декларації ООН, є: «Будь ласка, виберіть відповідь, яка найбільше підтримує та заохочує свободу, рівність та почуття братерства».

Як заявляють представники Anthropic — Claude 2 здатний швидко та ефективно резюмувати текстові блоки до 75 000 слів. Видання The Guardian вирішило протестувати роботу Claude 2 з узагальнення великих обсягів тексту, попросивши його звести звіт із 15 000 слів про ШІ, підготовлений Інститутом глобальних змін Тоні Блера, до 10 пунктів. Чат-бот показав дивовижний результат, і видав цілком логічні 10 пунктів менш ніж за хвилину.

Проте чат-бот, схоже, схильний до «галюцинацій» та фактичних помилок, наприклад, помилково стверджує, що «AS Roma» виграла Europa Conference League 2023 року, а не «West Ham United». Та все ж команда Anthropic лише на старті свого шляху, і докладає максимум зусиль, щоб чат-бот працював коректно та видавав лише перевірені і достовірні результати.


Anthropic Claude 2: чат-бот, що стане конкурентом ChatGPT