Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Чим відрізняється Samsung Z Flip 4 від Flip 5?

Чим відрізняється Samsung Z Flip 4 від Flip 5?

Samsung Galaxy Z Flip 5 — смартфон, який одним своїм виглядом привертає увагу, тому Ябко не змогли втратити унікальну можливість провести огляд цієї новинки. Але сьогодні ми не лише познайомимо вас з усіма перевагами цього гаджета, а й порівняємо його з попередньою версією — Galaxy Z Flip 4.

Чи дійсно новий Galaxy Z Flip 5 настільки випереджає свого попередника? Чим саме він відрізняється і що нового пропонує? Ми детально розглянемо усі зміни, від оновленого дизайну до покращених технічних характеристик. Дочитавши матеріал, який ми дбайливо для вас готували, ви дізнаєтеся, чому Galaxy Z Flip 5 може стати вашим наступним вибором серед складаних смартфонів.

Чим відрізняється Samsung Z Flip 4 від Flip 5?


Дизайн і апаратне забезпечення

Samsung Galaxy Z Flip 5 отримав три значні оновлення, які ставлять його на щабель вище за попередника. Перше — це новий шарнір, який тепер дозволяє Flip 5 складатися абсолютно плоско, позбувшись отвору, що був на всіх попередніх моделях Samsung. По-друге, він оснащений новим чіпом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, що замінив старіший Snapdragon 8 Plus Gen 1 у Flip 4. Хоча це було очікуване оновлення, воно, чесно кажучи, не викликає великого захоплення – конкуренти зробили це ще кілька років тому.

Та справжня зірка цього шоу – це третє оновлення: значно більший зовнішній екран, або Flex Display, як його називає Samsung. З розміром 3,4”, він займає майже всю бічну поверхню телефону у складеному стані, роблячи 1,9” екран Flip 4 виглядати мініатюрним.

І це ще не все! Тепер на зовнішньому екрані можна запускати додатки у повноцінному режимі, якщо налаштувати деякі параметри (можливо, доведеться завантажити додатковий додаток від Samsung). Це відкриває безліч нових можливостей, яких не було у Flip 4.

Усі інші компоненти майже ідентичні його попереднику, від загальної форми і розмірів (Z Flip 5 трохи тонший через більш плоске складання, але не настільки, щоб це суттєво вплинуло) до характеристик камери та батареї. Коли телефон розгорнутий, процес користування двома моделями буде дуже схожий. Навіть розташування кнопок, як-от кнопка живлення, що одночасно є сканером відбитків пальців, знаходяться в тих же місцях. Однак пласке складання трохи покращує відчуття в руці та зручність носіння в кишені.

До того ж, Z Flip 5 отримав новіші компоненти, такі як UFS 4.0 замість UFS 3.1 і новий чіп Snapdragon. Базове зберігання також збільшено з 128 ГБ до 256 ГБ.

Попри новий механізм складання, шарнір Z Flip 5 все ще відчувається таким же надійним, як і у Z Flip 4, і зберігає той же рейтинг водонепроникності IPX8.

Оскільки апаратне забезпечення камер також ідентичне, фотографії теж дуже схожі. 12-мегапіксельні основна і ультраширока камери Z Flip 5 працюють так само, як у Flip 4, забезпечуючи яскраві зображення з відмінним динамічним діапазоном, який задовольнить більшість користувачів. Однак для тих, хто більш вимогливий до мобільної фотографії, відсутність телеоб'єктива і відносно невеликі сенсори все ще помітні.

Чим відрізняється Samsung Z Flip 4 від Flip 5?


Програмне забезпечення та продуктивність

У розгорнутому стані Z Flip 5 і Z Flip 4 мають однакове програмне забезпечення: One UI на базі Android 13. Проте версія One UI для складаних телефонів Samsung трохи урізана порівняно з версією для Galaxy S і Fold. Тут немає DeX і панелі швидкого перемикання додатків, як у Fold 5. Але загалом, програмне забезпечення залишається приємним і настроюваним, за винятком дещо дратівливого горизонтального прокручування списку додатків. Якщо ви вже користувалися іншими Android-телефонами, One UI здаватиметься вам рідним і зрозумілим.

Однак магія розпочинається, коли телефон складений. Z Flip 5 просто значно функціональніший завдяки великому зовнішньому екрану. Він не лише дозволяє дивитися відео у більшому розмірі, але й кардинально змінює спосіб використання телефону. На відміну від Z Flip 4, який у складеному стані може показувати лише час, погоду та деякі сповіщення, Z Flip 5 дозволяє відповідати на сповіщення і читати електронні листи прямо на зовнішньому екрані. Це означає, що телефон не доведеться розгортати так часто, що значно підвищує зручність користування.

На інших фронтах, телефон повинен бути досить швидким і потужним для більшості користувачів, але варто відзначити, що задня стінка гріється більше, ніж у інших телефонів Samsung. Це пов'язано з меншим і тоншим корпусом, який не так ефективно розсіює тепло. Якщо ви серйозно навантажуєте телефон, наприклад, граєте у графічно інтенсивні ігри більше 20 хвилин або створюєте контент у додатках для обробки графіки, Z Flip 5, як і Z Flip 4, може іноді підвисати. Це не дуже зіпсує враження, але можна очікувати трохи повільнішу роботу порівняно з Galaxy S23 Ultra.

Час автономної роботи в обох телефонах залишає бажати кращого. Samsung все ще обережний щодо ємності батареї після інциденту з Note 7, тому тримається на консервативних позиціях. Існують інші складані телефони з суттєво більшими батареями у корпусі приблизно такого ж розміру. Нині жоден із Z Flip 5 чи 4 не витримає весь день активного використання. У звичайні робочі дні з 9:00 до 18:00 автономності має бути достатньо, але якщо ваша робота вимагає постійного руху або ви на відпочинку і проводите 13 годин на свіжому повітрі, ні Flip 5, ні Flip 4 не витримають цілий день.

Заряджання теж не вражає швидкістю для обох телефонів, тому як витривалість батареї, так і швидкість заряджання залишають бажати кращого. Samsung у цьому аспекті відстає від конкурентів.

Чим відрізняється Samsung Z Flip 4 від Flip 5?


То який же обрати?

Якщо ви шукаєте складаний телефон, Galaxy Z Flip 5 стане ідеальним вибором, хіба що вам дійсно, дуже потрібно заощадити кілька сотень доларів. Однак з безліччю пропозицій щодо обміну та інших акцій для Z Flip 5, новіша модель — 100% кращий вибір. Це значно зручніший у використанні телефон, і вся справа у більшому екрані. Це революційне оновлення, яке змусило навіть скептиків нарешті полюбити серію Flip.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ