Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Фахівці попереджають про поширення нової модифікації Android-вірусу XLoader

Фахівці попереджають про поширення нової модифікації Android-вірусу XLoader

Експерти в галузі кібербезпеки попереджають про рекордне поширення нової модифікації небезпечного Android-вірусу XLoader, що становить значну загрозу для безпеки мобільних пристроїв. Компанія McAfee зафіксувала цей вірус, який має властивість автоматичного запуску на заражених пристроях без втручання користувача, що ставить під загрозу будь-які конфіденційні дані.

Сімейство шкідливих додатків XLoader, що також відоме як MoqHao, активно діє вже протягом декількох років. Розроблене хакерською групою з назвою "Roaming Mantis", це програмне забезпечення стало причиною зараження тисяч мобільних пристроїв у Франції, Німеччині, США, Японії, Великобританії, Кореї, Тайвані.

Фахівці попереджають про поширення нової модифікації Android-вірусу XLoader

Нова версія вірусу XLoader продовжує свою агресивну діяльність через текстові повідомлення, які містять посилання на шкідливі програми. Коли користувач натискає на це посилання, він отримує пропозицію встановити браузер Google Chrome. І, що важливо, тепер для активації вірусу не потрібно запускати його окремо — він автоматично активується в фоновому режимі після встановлення на пристрій. Видаючи себе за Google Chrome, це шкідливе ПЗ запитує дозволи, в тому числі право на встановлення як програми для обміну повідомленнями за замовчуванням, що дає йому можливість видаляти повідомлення та захищати користувача від спаму.

Після надання необхідних дозволів XLoader починає відображати користувачеві фішингові додатки, що можуть симулювати проблеми з банківським рахунком, щоб змусити користувача перейти за посиланням. Крім цього, вірус може віддалено виконувати до 20 різних команд, серед яких відправка усіх фотографій і повідомлень на сервер хакерів, розсилка повідомлень контактам із зараженого пристрою та завантаження інших надшкідливих додатків та програм.

Експерти наголошують, що власникам пристроїв з активованим та оновленим захистом від Google Play Protect ризик не такий великий. Проте Google вже активно працює над оновленням для захисту від хакерського XLoader у наступних версіях Android. Зростання кількості пристроїв, які використовують ОС Android, підвищує загрозу для безпеки даних та приватності користувачів. Тому важливо регулярно оновлювати програмне забезпечення та вживати заходів безпеки для захисту мобільних пристроїв від потенційних загроз.