Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Об’єднання Android та ChromeOS від Google не за горами

Об’єднання Android та ChromeOS від Google не за горами

Хоча Chromebooks та Android традиційно функціонують як окремі платформи, звіт від Android Authority вказує на потенційний інтерес Google до їхньої інтеграції в майбутньому.

За даними звіту, Google розглядає можливість випробування ChromeOS на нових смартфонах Pixel 8, що може стати новою функцією для пристроїв на базі Android.

На одному з приватних заходів компанія продемонструвала версію Chromium OS під назвою "Ferrochrome", яка функціонує на віртуальній машині за допомогою Pixel 7 Pro. Ferrochrome було відображено на зовнішньому дисплеї, що дозволяло учасникам заходу бачити процес роботи, а не сам пристрій. Запуск Ferrochrome потребує Android Virtualization Framework (AVF), і Google вже пропонує офіційну підтримку для використання ChromeOS на Android-телефонах, надаючи необхідні інструменти виробникам смартфонів.

Об’єднання Android та ChromeOS від Google не за горами


Цікаво, що в кінці 2016 року віце-президент Google Хіроші Локхаймер у подкасті All About Android заявив, що об'єднання Android і Chrome OS не має сенсу, натякаючи на чутки про проект під назвою Andromeda, який мав би об'єднати обидві платформи. За його словами, компанія відмовилася від цього проекту, оскільки кожна з платформ була успішною окремо. Це контрастує з політикою Apple, яка чітко розділила iPadOS та macOS.

Історія з Ferrochrome також нагадує про Samsung DeX, технологію, яка з'явилася в 2017 році і була інтегрована у флагманські телефони та планшети Galaxy. Samsung DeX може працювати як у дротовому, так і у бездротовому режимах, дозволяючи навіть використовувати Samsung Smart TV через вбудовану програму. Після підключення, планшет або телефон можна використовувати для керування курсором і виконання різноманітних завдань.

Найцікавіше, що Samsung розглядала можливість створення "DeXbook", пристрою, який мав би інтеграцію з Chrome OS. Тож доводиться поки тільки уважно стежити за розвитком ситуації щодо позиціонування цих двох платформ від Google, та чекати на революційні рішення, які покликані зробити процесс використання пристроїв ще зручнішим.