Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

9 січня — презентація першого iPhone. Як це було?

9 січня — презентація першого iPhone. Як це було?

Далеких 16 років тому, 9 січня, генеральний директор Apple Стів Джобс у Сан-Франциско вперше презентував Apple iPhone. Презентація славнозвісного смартфона відбулась на виставці Macworld Expo, де Джобс сказав знамениту фразу «Сьогодні Apple збирається заново винайти телефон».

Мініатюрний гаджет виділявся своїм футуристичним стилем, сенсорним дисплеєм та iPhoneOS (справжньою мобільною операційною системою), тому захвату користувачів не було меж. Компанія вирішила не випробовувати терпіння користувачів, і вже 29 червня стартував продаж перших зразків дивовижного iPhone 2G.

Як компанія, яка до того займалась переважно комп'ютерною технікою, наважилась змінити долю усіх смартфонів? Декілька слів про це ми маємо сказати, адже, знаючи жагу до перемоги та наполягання на своєму, Стіву Джобсу просто не було рівних.

презентація першого айфона


Думку створити телефон, що змінить уявлення користувачів про портативні пристрої, він виношував насправді дуже довго. Адже планувалось повністю позбутись кнопок керування, що викликало на той час великий подив та заперечення.

Стів, у таємниці від всіх, влаштовує зустрічі з менеджерами стільникового оператора Cingular. Адже його думку мало хто підтримував, а на меті у нього було не просто створити телефон, а змінити весь ринок.

Дивним було й те, що ідея такого смартфона була лише в голові у Джобса. Ніяких ескізів чи навіть нарисів, як би він мав виглядати. Завдяки своїй харизмі та вмінні переконувати, він таки досягнув свого. Не варто забувати, що запропоновані умови не могли залишити байдужою компанію, адже вони єдині в Америці отримали б права на продукт.

Тому, у 2006 році Cingular таки приймає пропозицію про співпрацю. І вже через рік смартфон, над яким працювала велика кількість людей, виходить на ринок. 2007 рік стає проривним для компанії Apple. Найголовніше те, що все сповна окупилось. 7 мільйонів смартфонів, ціна яких була 500-600$ просто заполонили світ. Саме з цієї крихітки почалась історія створення всім відомих iPhone.

як виглядав перший айфон