Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Spotify буде використовувати AI для рекомендації подкастів та аудіокниг

Spotify буде використовувати AI для рекомендації подкастів та аудіокниг

Spotify, відомий своїм новаторством у світі стрімінгових сервісів, оголосив про новий прорив у способі підбору подкастів та аудіокниг для своїх користувачів. Це стало можливим завдяки розширенню партнерства з Google Cloud та впровадженню великих мовних моделей (LLM), таких як ті, що використовує Google Bard та надпопулярний нині ChatGPT від компанії OpenAI.

За інформацією, наданою агентством Reuters, передові LLM, які навчаються на величезних масивах даних, включно з текстом, кодом, зображеннями, аудіо/відео, дозволять Spotify генерувати більш точні та персоналізовані рекомендації.

Spotify, який вже був піонером у застосуванні штучного інтелекту для музичних рекомендацій десятиліття тому, нині знову змінює правила гри. Використання LLM для різноманітного немузичного контенту, має на меті повторити успіх, який компанія здобула у музичному сегменті.

Spotify буде використовувати AI для рекомендації подкастів та аудіокниг


Густав Сьодерстрьом, директор з продуктів і технологій Spotify, підкреслює, що цей розвиток відповідає стратегії Google Cloud у створенні найкращої платформи для продуктів Spotify та стимулюванні подальших інновацій за допомогою ШІ.

Крім того, завдяки цьому партнерству, компанія планує використовувати LLM не лише для покращення рекомендацій, але й для забезпечення максимально безпечного досвіду прослуховування, виявляючи потенційно шкідливий контент.

Цей крок має значний потенціал для зміцнення позицій Spotify як лідера у сфері стрімінгових сервісів, розширюючи можливості для розвитку подкастів/аудіокниг, які вже обіцяють стати прибутковими сегментами для компанії.