Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Threads від команди Instagram: новий конкурент Twitter?

Threads від команди Instagram: новий конкурент Twitter?

Команда Instagram готується до запуску Threads — нової соціальної мережі, що запозичує механіку у славнозвісної платформи Twitter. Цілком ймовірно, що роботу платформи буде запущено 6 липня, адже саме така дата повідомляється на сайті проекту. Програма Threads вже доступна до "передзамовлення" в App Store на Apple iPhone.

Варто зазначити, що судячи зі скріншотів та опису — сервіс запропонує можливість зберігати нікнейми й імена, які використовує користувач в Instagram, а також "копіювати" підписки. Платформа Threads дозволятиме публікувати текстові повідомлення з можливістю коментування, оцінки та репосту, що максимально наближено до механіки Twitter.

Як повідомляється, керівники Instagram повідомили на внутрішніх зборах компанії минулого місяця, що Threads працюватиме на ActivityPub, тому самому децентралізованому протоколі, який використовується в Mastodon. Компанія «дотримується інтересів авторів та громадських діячів на розумно керованій платформі».

Запуск Threads супроводжується посиленням правил у соціальній мережі Twitter. Власник соціальної мережі Ілон Маск запровадив обмеження на кількість переглядів твітів на день, заборонив неавторизованим користувачам переглядати контент та оголосив про перехід сервісу Tweetdeck на передплату Twitter Blue.

Threads від команди Instagram: новий конкурент Twitter?